r
Nosalty Logó

Krémsajttal töltött zellerszár

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Krémsajttal töltött zellerszár
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1562.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    541 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2095 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3328 micro
Összesen 835 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont vágjuk apró kockára, és pirítsuk meg egy serpenyőben. Szűrjük le a zsírjáról, és tegyük félre, hogy teljesen lecsöpögjön és kihűljön.
  2. Közben tisztítsuk meg a zellerszárat, és vágjuk mindegyiket 2-3 darabba, úgy 5-6 centisre.
  3. Az újhagymát vágjuk apró csíkokba, majd öntsük egy keverőtálba. Egy keveset hagyjunk meg a díszítésre.
  4. Adjuk hozzá a krémsajtot, egy evőkanál dijoni mustárt, a kihűlt bacon kockákat (ebből is hagyjunk egy kicsit a díszítéshez), reszeljünk hozzá egy fél citrom héját, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd egy-két mozdulattal keverjük össze.
  5. Ezzel az ízesített krémsajttal töltsük meg a pucolt zellerszár darabokat, és helyezzük őket egy kínálótálra.
  6. Díszítsük őket bacon- és újhagyma darabkákkal, szórjuk meg frissen őrölt rózsaborssal, és ízlés szerint sárgarépa karikákkal vagy apróra vágott zellerlevéllel. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8742
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 25.

Ajánló

Ezt a fogást biztosan még sokszor bevetem, nagyon jó lesz szülinapra és baráti összejövetelekre is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsvéti sonka érkezése előtt szükségünk lesz még egy áthidaló, közbülső fogásra is. Roppanós zellerszárcsíkokat töltök baconös-újhagymás sajtkrémmel. Idáig csak mártogatóst készítettem a zellerszárhoz, de mostantól gyakran fogom ebben a változatban tálalni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...