Krémsajttal töltött zellerszár
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
210
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
320g halványító zeller40 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
180g krémsajt450 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
Összesen
835
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
33.7g halványító zeller4 kcal
-
7.2g bacon28 kcal
-
19g krémsajt47 kcal
-
1.1g dijoni mustár1 kcal
-
38.8g újhagyma7 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
Összesen
87
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 128.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 524 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 832 micro
Összesen
210
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1562.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 884 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 512.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 541 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2095 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3328 micro
Összesen
835
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A bacont vágjuk apró kockára, és pirítsuk meg egy serpenyőben. Szűrjük le a zsírjáról, és tegyük félre, hogy teljesen lecsöpögjön és kihűljön.
- Közben tisztítsuk meg a zellerszárat, és vágjuk mindegyiket 2-3 darabba, úgy 5-6 centisre.
- Az újhagymát vágjuk apró csíkokba, majd öntsük egy keverőtálba. Egy keveset hagyjunk meg a díszítésre.
- Adjuk hozzá a krémsajtot, egy evőkanál dijoni mustárt, a kihűlt bacon kockákat (ebből is hagyjunk egy kicsit a díszítéshez), reszeljünk hozzá egy fél citrom héját, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd egy-két mozdulattal keverjük össze.
- Ezzel az ízesített krémsajttal töltsük meg a pucolt zellerszár darabokat, és helyezzük őket egy kínálótálra.
- Díszítsük őket bacon- és újhagyma darabkákkal, szórjuk meg frissen őrölt rózsaborssal, és ízlés szerint sárgarépa karikákkal vagy apróra vágott zellerlevéllel. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 193
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8742
- Feltöltés dátuma: 2015. március 25.
Ajánló
Ezt a fogást biztosan még sokszor bevetem, nagyon jó lesz szülinapra és baráti összejövetelekre is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A húsvéti sonka érkezése előtt szükségünk lesz még egy áthidaló, közbülső fogásra is. Roppanós zellerszárcsíkokat töltök baconös-újhagymás sajtkrémmel. Idáig csak mártogatóst készítettem a zellerszárhoz, de mostantól gyakran fogom ebben a változatban tálalni!