r
Nosalty Logó

Krémsajtos-spenótos csirke burgonya ágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
csokisperec
Krémsajtos-spenótos csirke burgonya ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    2408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    4506 micro
Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    735 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    9634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    18025 micro
Összesen 1015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    568 micro
  • Lut-zea
    1170 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy nagyobb tepsit, amiben kényelmesen elfér négy nagy kupac karikára vágott burgonya.
  2. Vékonyan szeleteljük fel a hagymát, és rakjuk egy edénybe. Forraljunk vizet, öntsük rá, fedjük le, és hagyjuk 15 percig pihenni.
  3. Keverjük össze az alaposan kifacsart és feldarabolt spenótot a krémsajttal és a szerecsendióval, jól borsozzuk meg.
  4. Vágjuk vékony karikára a burgonyát. Szűrjük le a hagymaszeleteket, és keverjük össze a burgonyával, a szintén felszeletelt fokhagymával, az olívaolajjal, és borsozzuk meg.
  5. Készítsünk a burgonyás keverékből 4 kupacot a tepsiben, és kissé lapítsuk le. Süssük kb. 25 percig, amíg a burgonya majdnem megpuhul és pirulni kezd.
  6. Vegyük ki a sütőből a burgonya ágyakat, és fektessük rájuk a 4 csirkemellet. Kenjük a tetejére a spenótos-krémsajtos masszát és tegyük rá a félbevágott koktélparadicsomokat. Süssük további kb. 30 percig, míg a csirke is megpuhul és a paradicsom is megsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3583
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 20.

Ajánló

Az eredeti receptben salátával tálalták, én fokhagymás tejfölt kínáltam hozzá. A krémsajtot egyszerű tömlős sajttal helyettesítettem, nem vont le az élvezeti értékéből. Miután beraktam a husit is, én lejjebb vettem a hőfokot 180-190 fokra, és így kicsit tovább kellett sütni. Mindenképpen számoljunk azzal, hogy a vastagabb csirkemelleknek is legyen ideje átsülni. Jó étvágyat mindenkinek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csokisperec 3 recept

Mostanában rászoktam arra, hogyha vonattal utazom haza a szüleimhez, az utazás előtt vásárolok egy jó gasztro-újságot. Így esett a választásom a GoodFoodra, abban találtam az alábbi receptet, és már a kép alapján összefutott a nyál a számban. Kicsit átalakítottam, nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...