r
Nosalty Logó

Krémes spárgás rizottó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tamas
Krémes spárgás rizottó
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

468
Kalória
10.9g
Fehérje
56.9g
Szénhidrátok
15.7g
Zsír
158.1g
Víz
35.4g
Koleszterin
4g
Rost
3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1866 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    158.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5654.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    3817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    632.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    782 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1685 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 1866 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. Olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, amiket időközben kissé sózunk és borsozunk is.
  2. Az üvegesre párolt hagymákhoz adjuk a rizst, amit jól összekeverünk, és 1-2 percig pirítjuk, amíg átlátszóak lesznek kissé a szemek.
  3. Ezután felöntjük a borral, amit gyakori kevergetés mellett hagyunk elfőni.
  4. Az odafigyelős rész most jön, amikor is mindig egy merőkanál alaplevet merünk a rizottóra, és kevergetés mellett hagyjuk, hogy a rizsszemek beszívják magukba. Nagyjából 15-20 perc alatt megfő a rizs, de közben állandóan kevergetni kell, és pótolni az alaplevet, ha elfőtt!
  5. Amikor a rizsünk már közel megfőtt, akkor hozzáadjuk az egészhez a kis darabokra vágott spárgát és egy merőkanál alaplevet.
  6. Ha úgy ítéljük meg, hogy a rizs és a spárga is elkészült, akkor az egészhez hozzákeverünk vajat és reszelt parmezánt.
  7. Lehetőség szerint azonnal fogyasszuk el, amíg jó krémes állagú a rizottó, mert később sajnos összeáll, ha esetleg addig marad belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

A spárgaszezon idején, ami éppen jelenleg is zajlik, ez a rizottó egy tökéletes ebéd vagy vacsora lehet. Ez a rettenetesen egyszerű étel, rendkívül finom, bár tény, hogy egy kicsit foglalkozni kell vele, és odafigyelni, miközben készítjük, de megéri a vesződést!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!