r
Nosalty Logó

Krémes rizspapírral gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gluténmentes Séf
Krémes rizspapírral gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4073 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4291 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1996 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1969 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 4073 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizspapírt a vízbe mártjuk egy-két másodpercre.
  2. Sütőpapírra helyezve, kevés olvasztott vajjal kenjük meg.
  3. RÉTEGENKÉNT süssük meg 200 fokon a sütőben. Sütési idő: amíg az aranysárga színt eléri.
  4. A krémhez a 6 tojást 200 gramm kristálycukorral, 40 g zselatinnal, 20 g vaníliás cukorral és 20 g rizsliszttel habverő segítségével simára keverjük.
  5. Hozzáadunk egy liter tejet, és takarék lángon, folyamatos kevergetés mellett mártássá sűrítjük be.
  6. Levéve a tűzhelyről, SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰRE hűtjük.
  7. 500 ml tejszín keményre felvert habjával lazítjuk a krémet.
  8. 20-25 cm-es kapcsos tortaformába, alulra fektetünk 2 réteg tésztát.
  9. Ráöntjük a vanília-habkrémet.
  10. A tetejére helyezzük a maradék sült rizspapírt.
  11. Legalább 3-4 órára, folpackkal fedve, hűtőszekrénybe helyezzük.
  12. Mikor a krém kellően megdermedt, porcukorral gazdagon megszórjuk, óvatosan felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 8865
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes rizspapírral gluténmentesen
Gluténmentes Séf 26 recept

Gluténmentes diétában a réteslap/rétestészta kiváltása az egyik legnehezebb feladat. Úgy gondolom, hogy a rizspapírral ezek a receptek úgy "működnek", hogy ízre, kinézetre is olyan, mint az "igazi".  A nagyobb üzletekben kapható, és pár száz forintos tétel a többi lisztkeverék árához képest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...