r
Nosalty Logó

Krémes mézes - Hajnitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Krémes mézes - Hajnitól
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    426.3 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4824 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1624 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    1379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1081.3 g
  • Cukor
    528 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2761 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 8666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: felolvasztjuk kis lángon a vajat lábosban, mézzel együtt, hozzáadunk 2 ek tejet és egy elhabart tojást, levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal belekeverjük a csipet sóval és szódabikarbónával elkevert porcukros lisztet.
  2. Miután szépen összeállt, átgyúrjuk, hagyjuk hűlni.
  3. Három részre osztjuk, sütőpapíron egyesével kinyújtjuk, egyenként 35 cm X 25 cm téglalappá.
  4. Tepsi hátulján sütőpapíron (amin kinyújtottuk) 8-10 perc alatt egyesével kisütjük. (Ezzel a módszerrel megkímélhetjük magunkat a lisztezem-nyújtom-mégis leragad-nem bírom egyben felszedni kíméletlen, idegtépő elfoglaltságtól.:-))
  5. Közben elkészítjük a krémet, a pudingokat megfőzzük a tejben, a végén belekeverjük a porcukrot, esetleg még egy vaníliás cukrot is. Hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük benne, megvárjuk míg langyos lesz.
  6. Elkezdjük a töltést, az alsó és a középső lapot meglocsoljuk a maradék tejjel, amibe rumot teszünk, ezeket baracklekvárral megkenjük, majd jön rájuk a krém, kettéosztva.
  7. A lapokat rétegezzük, a felső lapra étcsoki bevonatot készítünk.
  8. 24 -48 óráig békén hagyjuk hideg helyen, hogy a mézes lapok megpuhuljanak a sütiben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24558
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süti tésztája a klasszikus "főzős" mézes krémes tészta recept, aminek a krémjével sosem voltam kibékülve, ezért kísérleteztem ki ezt a saját verziót.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...