r
Nosalty Logó

Krémes Lakatos Márktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes Lakatos Márktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaócsipszhez

A linzerhez

A fehércsoki-krémhez

A francia habcsókhoz

Összesen 1195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaócsipszhez

A linzerhez

A fehércsoki-krémhez

A francia habcsókhoz

Összesen 5979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaócsipszhez

A linzerhez

A fehércsoki-krémhez

A francia habcsókhoz

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    323 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5309.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1335 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    828.5 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 5979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 341 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A kakaócsipszhez

A linzerhez

A fehércsoki-krémhez

A francia habcsókhoz

Elkészítés

A kakaócsipszhez

  1. Melegítsd elő a sütőt 90ºC-ra. A kakaót keverd össze a porcukorral és a vízzel. Ha nem elég könnyen kenhető a massza, akkor adj hozzá még egy kis vizet, majd az egészet hajszálvékonyan kend a sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet a sütőbe kb. 1 órát száradni.
  2. A tojásfehérjéket robotgéppel kezd el verni, és amikor már lágy habot kaptál, fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. Verd nagyon keményre a habot, és a vége felé add hozzá a porcukrot is, ezzel is verd még egy keveset, majd töltsd habzsákba. Jön a legjobb rész! Egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomj belőle kis csókokat vagy bármilyen formát, amit szeretnél, majd ezeket is rakd be a kakaócsipsz mellé száradni. Nagyjából ennek is egy óra kell, de ha elég kicsik a habcsókok, akkor kevesebb is elég. A lényeg, hogy a külseje maradjon fehér, és teljesen száraz legyen.
  3. Jöhet a linzer: az alapanyagot egy tálban morzsolgasd el. Nagyon is jó, ha maradnak benne vajdarabok, de azért elegyedjenek el az alapanyagok. Bele is nyomkodhatod egy sütőpapírral bélelt tepsibe, de eleve morzsaként is sütheted, a végén úgyis az lesz belőle. A sütőt csavard fel 180ºC-ra, és kb. 15 perc alatt el is készül, ha elég vékony a lap, figyelgesd, mert könnyen megég.
  4. A krémhez gőz fölött olvaszd meg a fehér csokit, és az ugyannyi mennyiségű tejszínt öntsd hozzá. Kevergesd, míg egynemű krém nem lesz belőle, majd tedd félre hűlni, amíg a maradék tejszínből habot versz. Robotgéppel verd stabil habbá (vigyázz, nehogy vaj legyen belőle!), majd a harmadát keverd el a már csak langyos csokikrémben, a többit pedig nagyon óvatosan forgasd hozzá, hogy megmaradjon a hab állaga. Mehet ez is a habzsákba, aztán a hűtőbe hűlni.
  5. Jöhet a tálalás. A kihűlt linzert egy aprítóval daráld le apró morzsákra. Ezt tálalógyűrűvel (vagy egy befőttesüveg tetejével, ahogy én is) helyezd a tányér közepére. Erre nyomj kis halmokat a krémből, majd törj a kakaócsipszből, és díszítsd azzal a tetejét. A kis habcsókokat helyezd köré, és kész is van a krémesed.
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2841
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Így karácsony utolsó napjaira még van egy kis meglepetésem nektek: egy könnyen elkészíthető, krémes, aminek az alapötletét a francia krémes adta. Kíváncsiak vagytok?

Hozzávalók

A kakaócsipszhez

A linzerhez

A fehércsoki-krémhez

A francia habcsókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...