Krémes Lakatos Márktól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kakaócsipszhez
A linzerhez
-
30g finomliszt109 kcal
-
68 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
20g porcukor77 kcal
A fehércsoki-krémhez
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
A francia habcsókhoz
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g porcukor116 kcal
Összesen
1195
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kakaócsipszhez
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g víz0 kcal
A linzerhez
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g cukrozatlan kakaópor342 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A fehércsoki-krémhez
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A francia habcsókhoz
-
150g tojásfehérje78 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g porcukor581 kcal
Összesen
5979
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kakaócsipszhez
-
5.7g cukrozatlan kakaópor13 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
5.7g víz0 kcal
A linzerhez
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
8.6g cukrozatlan kakaópor20 kcal
-
11.4g vaj82 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
A fehércsoki-krémhez
-
5.7g fehér csokoládé31 kcal
-
5.7g habtejszín17 kcal
-
11.4g habtejszín33 kcal
A francia habcsókhoz
-
8.6g tojásfehérje4 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
8.6g porcukor33 kcal
Összesen
341
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.7 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 96.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
1195
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.9 g
Zsír
-
Összesen 323 g
-
Telített zsírsav 199 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 784 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5309.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 815 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 1335 mg
-
Foszfor 2427 mg
-
Nátrium 528 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 828.5 g
-
Cukor 573 mg
-
Élelmi rost 97 mg
VÍZ
-
Összesen 480.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2214 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 2173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 496 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
5979
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
341
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A kakaócsipszhez
-
100 g cukrozatlan kakaópor
-
100 g porcukor
-
100 g víz
A linzerhez
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg cukrozatlan kakaópor
-
20 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
A fehércsoki-krémhez
-
10 dkg fehér csokoládé
-
10 dkg habtejszín
-
2 dl habtejszín
A francia habcsókhoz
-
150 g tojásfehérje
-
150 g porcukor
Elkészítés
A kakaócsipszhez
- Melegítsd elő a sütőt 90ºC-ra. A kakaót keverd össze a porcukorral és a vízzel. Ha nem elég könnyen kenhető a massza, akkor adj hozzá még egy kis vizet, majd az egészet hajszálvékonyan kend a sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet a sütőbe kb. 1 órát száradni.
- A tojásfehérjéket robotgéppel kezd el verni, és amikor már lágy habot kaptál, fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. Verd nagyon keményre a habot, és a vége felé add hozzá a porcukrot is, ezzel is verd még egy keveset, majd töltsd habzsákba. Jön a legjobb rész! Egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomj belőle kis csókokat vagy bármilyen formát, amit szeretnél, majd ezeket is rakd be a kakaócsipsz mellé száradni. Nagyjából ennek is egy óra kell, de ha elég kicsik a habcsókok, akkor kevesebb is elég. A lényeg, hogy a külseje maradjon fehér, és teljesen száraz legyen.
- Jöhet a linzer: az alapanyagot egy tálban morzsolgasd el. Nagyon is jó, ha maradnak benne vajdarabok, de azért elegyedjenek el az alapanyagok. Bele is nyomkodhatod egy sütőpapírral bélelt tepsibe, de eleve morzsaként is sütheted, a végén úgyis az lesz belőle. A sütőt csavard fel 180ºC-ra, és kb. 15 perc alatt el is készül, ha elég vékony a lap, figyelgesd, mert könnyen megég.
- A krémhez gőz fölött olvaszd meg a fehér csokit, és az ugyannyi mennyiségű tejszínt öntsd hozzá. Kevergesd, míg egynemű krém nem lesz belőle, majd tedd félre hűlni, amíg a maradék tejszínből habot versz. Robotgéppel verd stabil habbá (vigyázz, nehogy vaj legyen belőle!), majd a harmadát keverd el a már csak langyos csokikrémben, a többit pedig nagyon óvatosan forgasd hozzá, hogy megmaradjon a hab állaga. Mehet ez is a habzsákba, aztán a hűtőbe hűlni.
- Jöhet a tálalás. A kihűlt linzert egy aprítóval daráld le apró morzsákra. Ezt tálalógyűrűvel (vagy egy befőttesüveg tetejével, ahogy én is) helyezd a tányér közepére. Erre nyomj kis halmokat a krémből, majd törj a kakaócsipszből, és díszítsd azzal a tetejét. A kis habcsókokat helyezd köré, és kész is van a krémesed.
- Sütés hőfoka: 90 °C
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2841
- Feltöltés dátuma: 2017. december 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Így karácsony utolsó napjaira még van egy kis meglepetésem nektek: egy könnyen elkészíthető, krémes, aminek az alapötletét a francia krémes adta. Kíváncsiak vagytok?