r
Nosalty Logó

Krémes ekler fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csabika
Krémes ekler fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Égetett tészta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 1038 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Égetett tészta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 12410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Égetett tészta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 1038 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.3 g

Zsír

  • Összesen
    797.2 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    319 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    2017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7287.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2723 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1130.2 g
  • Cukor
    614 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6934 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    595 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6598 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    4030 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2085 micro
Összesen 12410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Égetett tészta

Vaníliás krém

Csokikrém

Elkészítés

Égetett tészta

  1. A margarint és a tejet összefőzzük (itt adjuk hozzá a sót).
  2. Ha már forró a margarinos lisztes keverék, hozzáadjuk a lisztet és ezt 5-8 percig folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen.
  3. Utána áttesszük egy keverőtálba és megvárjuk még egy kicsit kihűl.
  4. Ha már nem forró, akkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat és habverővel hozzádolgozzuk.
  5. A tésztát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma csíkokat nyomunk. Hagyjunk ki köztük egy kis helyet, mert sütés közben nőni fognak.
  6. 200-210 fokos sütőben sütjük 15-20 percig (míg kicsit megpirul a teteje), utána levesszük 180 fokra és még kb. 15 percig sütjük.
  7. Ha elkészültek, kivesszük a sütőből és megvárjuk még kihűl.
  8. Ha kihűltek, levágjuk a tetejüket és olvasztott csokiba mártjuk, és sütőpapírra tesszük, míg megköt rajtuk a csoki.
  9. A sütiket megtöltjük először a pudingos krémmel, majd felvert tejszínhabot nyomunk rá. Végül ráhelyezzük a csokis tetőket.

Vaníliás krém

  1. A tejből, cukorból és pudingporból egy sűrű pudingot főzünk.
  2. Ha kihűlt a puding, robotgéppel hozzádolgozzuk a puha margarint.
  3. Töltsük habzsákba, majd ezzel töltjük a sütiket.

Csokikrém

  1. A tejből, cukorból és pudingporból egy sűrű pudingot főzünk.
  2. Ha kihűlt a puding, robotgéppel hozzádolgozzuk a puha margarint.
  3. Töltsük habzsákba, majd ezzel töltjük a sütiket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 1508
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csabika 4 recept

Hozzávalók

Égetett tészta

Vaníliás krém

Csokikrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...