r
Nosalty Logó

Krémes csirkemell burgonyaágyban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Krémes csirkemell burgonyaágyban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2605.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.8 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10423 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    2197 mg
  • Nátrium
    5845 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1562.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 3599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, félbevágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. (Aki úgy szereti, főzheti héjában is.) Hagyjuk kissé kihűlni, majd vékony karikákra felvágjuk.
  2. Amíg fő a burgonya, elkészítjük a húst és a szószt. A csirkemellet apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, beletesszük a húskockákat, és addig pirítjuk fedő nélkül, amíg az kifehéredik teljesen.
  3. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra.
  4. A vajat egy másik (viszonylag nagy) edényben kiolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, amit alacsony hőfokon kissé megpirítunk. Kb 1-2 perc. Levesszük, beleöntjük a tejet, elkeverjük, ízesítjük sóval, borssal, visszatesszük a tűzre, és kevergetve hagyjuk, míg felforr.
  5. Hozzáadjuk a megpirult csirkemellet, a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, 50 g sajtot, és óvatosan összeforgatjuk.
  6. Egy 23 x 33 cm -es tepsit, tűzálló tálat kivajazunk, és a fele mennyiségű burgonyaszeleteket sorban beletesszük. Ráöntjük a krémes húst, és befedjük a maradék burgonyával.
  7. Alufóliával lefedjük, betesszük a sütőbe, így sütjük 30 percet. Ezután eltávolítjuk a fóliát, ízlés szerinti mennyiségű reszelt sajttal megszórjuk, visszatesszük a sütőbe, és aranyszínűre sütjük.
  8. Friss, ropogós salátát ajánlok hozzá, amire öntet sem kell.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 650
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 48910
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes csirkemell burgonyaágyban
Vicikó 251 recept

Egy amerikai receptes oldal hírlevelében érkezett a recept. Annyira sokat ígérőnek tűnt már első olvasásra, hogy azt hiszem, csak egy nap telt el, és elkészítettem. Nagyon finom! Csak így tömören :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...