r
Nosalty Logó

Krémes Coook konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Krémes Coook konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 1965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2014 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 1965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kukoricakeményítőt is.
  2. Közben a tejet majdnem forrásig melegítjük a félbevágott vaníliarúddal, majd levesszük a tűzről, és szinte csepegtetve elkezdjük a tojáshoz önteni (a vaníliát kidobjuk, vagy félretesszük).
  3. Ha már elég meleg a tojásos keverék, az összes tejet beleönthetjük, majd az egészet visszatesszük a közepesnél kicsit alacsonyabb lángra, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd további 1 percig kevergetve főzzük. Levesszük a tűzről, és azonnal fóliát terítünk a felszínére, majd hagyjuk kihűlni. Felhasználásig a hűtőben tároljuk.
  4. A friss leveles tésztát sütőpapírra tesszük egy tepsibe. Felvághatjuk 12 kisebb téglalapra vagy 2 félre is, de egészben is hagyhatjuk.
  5. Porcukorral megszórjuk, majd egy másik sütőpapírt terítünk rá, és lenyomatjuk egy tepsivel. Kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  6. Ha kihűlt a tészta, szükség szerint szeleteljük, majd a krémet betöltjük a két lap közé. Tehetünk rá gyümölcsöt, tejszínhabot, valamit a tetejét meglocsolhatjuk karamellszósszal is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 47322
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez krémes egy mille feuille és a krémes keveréke. A tészta lehet levegősebb, "levelesebb", ha nem lenyomatva sütjük, és a gyümölcs helyett tehetünk bele tejszínhabot is, hogy egy plusz réteget kapjunk. A karamell pedig már csak hab a tortán.

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...