r
Nosalty Logó

Krémes almás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Krémes almás kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

Az almához

A krémhez

A habhoz

Összesen 816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

Az almához

A krémhez

A habhoz

Összesen 4896 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

Az almához

A krémhez

A habhoz

Összesen 184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    165.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2278.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    793.1 g
  • Cukor
    562 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1063.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 4896 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Az almához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tésztához a tojásfehérjéket felverjük, verés közben hozzáadjuk a cukrot meg egy csipet sót, és tovább verjük, míg kemény lesz.
  2. A margarint folyósra olvasztjuk, de ne legyen forró. A felvert fehérjéhez adjuk a habosra kevert tojássárgákat, óvatosan összeforgatjuk vele, beleszitáljuk a lisztet, végül a margarint.
  3. Sütőpapíros tepsiben megsütjük, ha kész, rácsra tesszük hűlni.
  4. Az almákat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a cukorral, kevés fahéjjal addig főzzük, míg az összes levét elfővi. Ekkorra az alma péppé válik. Ha kihűlt, rákenjüka piskótára.
  5. A krémhez a 3 tojásfehérjét 5 dkg cukorral keményre felverjük. A két csomag pudingot 10 dkgcukorral 3 dl tej meg 2 dl víz keverékében sűrűre főzzük, és azon forrón hozzákeverjük a tojásfehérjét, óvatosan, hogy ne nagyon törjön.
  6. Ez kerül az almapép tetejére, egyenletesen simítsuk el rajta.
  7. A tejszínt keményre verjük, a krém tetejére kenjük. Díszítésképpen csipetnyi fahéjjal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24749
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

A Csábító házi sütemények című könyvből van, némi változtatással.

Hozzávalók

A piskótához

Az almához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...