Középkori lakoma: kölöder és szok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kölöder
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
Borsószok
-
33g zöldborsó27 kcal
-
5g mandulaliszt14 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
8g méz25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Murok
Szok
-
67g alma31 kcal
-
87g narancs30 kcal
-
13g csemegeuborka3 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
9g zsemle25 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g citrom4 kcal
Összesen
619
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kölöder
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
Borsószok
-
100g zöldborsó81 kcal
-
15g mandulaliszt42 kcal
-
15g mazsola45 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Murok
Szok
-
200g alma94 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g citrom13 kcal
Összesen
1856
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kölöder
-
7.4g füstölt szalonna49 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
7.4g zsemlemorzsa29 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
Borsószok
-
7.4g zöldborsó6 kcal
-
1.1g mandulaliszt3 kcal
-
1.1g mazsola3 kcal
-
1.9g méz6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Murok
Szok
Összesen
138
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 876.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 254.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 1768 micro
-
β-karotin 4394 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1225 micro
Összesen
619
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 94.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 465 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2630.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 726 mg
-
Nátrium 1157 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.6 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 764.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1534 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 189 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 5303 micro
-
β-karotin 13181 micro
-
β-crypt 258 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3674 micro
Összesen
1856
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 395 micro
-
β-karotin 981 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Kölöder
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 db tojás
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
gyömbér ízlés szerint
-
sáfrány ízlés szerint
Borsószok
Murok
Szok
-
1 db alma
-
1 db narancs
-
1 db csemegeuborka
-
1 db lilahagyma
-
bors ízlés szerint
-
0.5 db citrom
Elkészítés
Kölöder
- A szalonnát és a petrezselymet nagyon apróra vágjuk. Ráütünk két tojást.
- Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyiből gyúrható állagú tésztát készíthetünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés gyömbért, sáfrányt adjunk hozzá. Hagyjuk kicsit állni.
- Kis golyókat (vagy nudlikat) formálunk belőle. Lobogó sós vízben kifőzzük. Akkor jó, ha feljön a víz tetejére. Szűrőkanállal kiszedjük.
Borsószok
- Kevés sós vízben puhára főzzük a borsót. Ha puha, levével együtt összetörjük pépesre. Hozzáadjuk a mandulát, mazsolát, mézet, borsot.
Murok
- A répát megtisztítjuk, kockára vágjuk. Kevés sós vízben puhára főzzük. Ha puha, leszűrjük. Frissen darált borssal, őrölt gyömbérrel ízesítjük. Még forrón rádobjuk a vajat, összekeverjük.
Szok
- Az almát, narancsot, hagymát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk. Az uborkát vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz zsemlekockákat (ha nincs, pirírsuk meg a friss zsemlekockákat serpenyőben). Öntözzük meg a citrom levével, ízesítsük frissen őrölt borsssal. Külön tálkákban tálaljuk nyárson sült csirke mellé.
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 820
- Feltöltés dátuma: 2023. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
8zsuzsa8
210 recept