r
Nosalty Logó

Kovászos uborka zoldjuli konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kovászos uborka zoldjuli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 17 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 147 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6876 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    4596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    510 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 589 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 17 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A középnagyságú uborkákat megmossuk, száras végét levágjuk, és behasítjuk.
  2. Az üveget alul kibéleljük csomborral, kaporral, zeller szeletekkel és zellerlevéllel, tormával és fokhagymagerezdekkel.
  3. Az uborkákat hosszában állítjuk az üvegbe. Egy sor után újabb fűszerek, a tetejére szintén.
  4. Langyos, sós vízzel feltöltjük (1 l vízhez egy csapott evőkanál kősó, nem kell felfőzni). A tetejére 24 órára gézbe teszünk egy szelet kenyeret.
  5. 1-2 napig kitesszük jó meleg napsütésre, majd 3 nap után bekerül a hűtőszekrénybe.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 34166
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 12.

Ajánló

3 l-es üveghez.

Receptkategóriák

A recept generációról generációra szállt, én édesanyámtól tanultam el a titkát, ami nem más, mint a torma és a fokhagyma - ettől marad ropogós az ubi. És persze a csombor (Erdélyben a borsikafüvet nevezik így), ami különleges ízt kölcsönöz a savanyúságnak. Nyaranta nem győzök újabb és újabb adagot készíteni, mert aki megkóstolja, nem bírja abbahagyni. A fenti fotó is bizonyítja...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...