Kovászos uborka zoldjuli konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
147
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
589
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1719 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 1149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 813.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
147
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6876 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 1011 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 431 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 4596 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 3253.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 816 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 230 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 378 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 883 micro
-
β-crypt 510 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 456 micro
Összesen
589
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
17
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A középnagyságú uborkákat megmossuk, száras végét levágjuk, és behasítjuk.
- Az üveget alul kibéleljük csomborral, kaporral, zeller szeletekkel és zellerlevéllel, tormával és fokhagymagerezdekkel.
- Az uborkákat hosszában állítjuk az üvegbe. Egy sor után újabb fűszerek, a tetejére szintén.
- Langyos, sós vízzel feltöltjük (1 l vízhez egy csapott evőkanál kősó, nem kell felfőzni). A tetejére 24 órára gézbe teszünk egy szelet kenyeret.
- 1-2 napig kitesszük jó meleg napsütésre, majd 3 nap után bekerül a hűtőszekrénybe.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 34166
- Feltöltés dátuma: 2015. június 12.
Ajánló
3 l-es üveghez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept generációról generációra szállt, én édesanyámtól tanultam el a titkát, ami nem más, mint a torma és a fokhagyma - ettől marad ropogós az ubi. És persze a csombor (Erdélyben a borsikafüvet nevezik így), ami különleges ízt kölcsönöz a savanyúságnak. Nyaranta nem győzök újabb és újabb adagot készíteni, mert aki megkóstolja, nem bírja abbahagyni. A fenti fotó is bizonyítja...