r
Nosalty Logó

Kovászos pizzás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lousha
Kovászos pizzás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
vadkovászos
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 3603 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4554 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15176.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    11170 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    2024 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    54653 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 3603 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3822 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Készítsük elő a tésztát a <a href="http://www.nosalty.hu/recept/kenyer-jellegu-kovaszos-teszta-elokeszitese" target="_blank">„Kenyér jellegű kovászos tészta előkészítése”</a> receptben leírtak alapján.

Töltelék

  1. A szalámit szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le, a többi hozzávalót keverjük jól el. (Az olajbogyó ízlés szerint kerülhet bele egyben vagy apróra darabolva.)

Összeállítás

  1. A 3. hajtogatás után hagyjuk a tésztát a gyúródeszkán, letakarva pihentessük 15 percet. Utána vágjuk két egyenlő részre, és mindkettőt nyújtsuk ki téglalappá. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk az aljába egy üres edényt.
  2. Kenjük meg a téglalapokat a szósszal, kihagyva körben 1-1 centit a tészta szélén.
  3. Fektessük rájuk a szalámiszeleteket, szórjuk meg a sajttal.
  4. Tekerjük fel a tekercseket szorosan, a végén a tészta szélén kicsit vizezzük be, mielőtt a tekercsre nyomjuk, így nem válik el sütés közben.
  5. Olajozzuk be a tekercseket kívülről, így könnyű lesz őket elválasztani, ha sütés közben összenőnek.
  6. Tegyük őket sütőpapíros tepsibe, és letakarva kelesszük még fél órát.
  7. Spricceljük le a csigákat vízzel, tegyünk vizet a sütőben lévő edénybe is, majd toljuk a csigákat a sütőbe. Kb. 30 perc múlva, ha már szép a színűk, és az aljuk is pirul, szedjük őket rácsra, és letakarva hagyjuk őket kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3064
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 22.

Ajánló

Laktató tízórai vagy vacsora. A tészta elkészítéshez itt találjátok a segítséget.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha unalmas a kakaós, kaphat a csiga izgalmasabb tölteléket is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...