r
Nosalty Logó

Kovászos kenyér háromféle lisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Kovászos kenyér háromféle lisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3838.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    2737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elővesszük a hűtőből az öregtésztát és a kovászt. (Az oldalon megtaláljátok a kovász és az öregtészta készítését.) A kenyérsütőgép tartályába tesszük. Hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten átmelegedni.
  2. A langyos vízbe beletesszük a mézet és az élesztőt. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  3. A tartályba lévő anyagokhoz mérjük a sót, az olajat és a háromfajta lisztet. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt.
  4. A kenyérsütőt elindítjuk és addig hagyjuk dolgozni, míg jól összekeveri és egy kicsit megkeleszti a tésztát.
  5. Lisztezett munkalapra borítjuk, jól kidolgozzuk belőle a levegőt és a szép, kerek tésztát egy vékonyan kiolajozott jénaiba tesszük. (Én egy 25 cm átmérőjű és 8cm magas jénait használok, az pont elég.)
  6. Letakarjuk és a duplájára kelesztjük.
  7. Ha megkelt bevágjuk a tetejét, tejföllel bekenjük, rárakjuk a jénai tetejét, majd 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
  8. 30 perc után levesszük a tetejét és a hőt 180 fokra mérsékeljük. Még kb 10 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
  9. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4534
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kovászos kenyér háromféle lisztből
Olaszné Anci 191 recept

Magamtól hozzá nem fogok a kenyérsütéshez a korábbi sikertelenségek miatt. De Évi néni olyan csodálatos saját készítésű kenyerekkel kápráztat el minket hétről-hétre, hogy nem bírtam tovább, muszáj volt kipróbálnom nekem is. Évi néninek köszönhetem, hogy leküzdve a félelmemet attól, hogy nem sikerül, újra rászántam magam. Az első olyan szép lett és finom, hogy még melegen, tyúkzsírral megkenve felfaltuk az egészet. Le sem tudtam fényképezni! A másodiknál már szemfülesebb voltam, addig nem engedtem senkit hozzányúlni, míg el nem készült egy gyors fotó. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült végre. Évi néni! Ezúton is köszönöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...