Kovászos kenyér háromféle lisztből
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
17g kovász30 kcal
-
33g öregtészta75 kcal
-
18 kcal
-
1g só0 kcal
-
17g kenyérliszt bl8060 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g rozsliszt58 kcal
-
22g víz0 kcal
-
1g méz4 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
3g tejföl7 kcal
Összesen
315
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g kovász182 kcal
-
200g öregtészta452 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
7g só0 kcal
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g rozsliszt349 kcal
-
130g víz0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
1886
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
12.7g kovász23 kcal
-
25.4g öregtészta58 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
12.7g kenyérliszt bl8046 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
12.7g rozsliszt44 kcal
-
16.5g víz0 kcal
-
0.9g méz3 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
Összesen
239
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
315
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3838.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 675 mg
-
Nátrium 2737 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 205.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
1886
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg öregtészta
-
1.5 ek napraforgó olaj
-
1 tk só
-
10 dkg kenyérliszt bl80
-
1 teáskanál méz
-
1 dkg élesztő
Elkészítés
- Elővesszük a hűtőből az öregtésztát és a kovászt. (Az oldalon megtaláljátok a kovász és az öregtészta készítését.) A kenyérsütőgép tartályába tesszük. Hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten átmelegedni.
- A langyos vízbe beletesszük a mézet és az élesztőt. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
- A tartályba lévő anyagokhoz mérjük a sót, az olajat és a háromfajta lisztet. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt.
- A kenyérsütőt elindítjuk és addig hagyjuk dolgozni, míg jól összekeveri és egy kicsit megkeleszti a tésztát.
- Lisztezett munkalapra borítjuk, jól kidolgozzuk belőle a levegőt és a szép, kerek tésztát egy vékonyan kiolajozott jénaiba tesszük. (Én egy 25 cm átmérőjű és 8cm magas jénait használok, az pont elég.)
- Letakarjuk és a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt bevágjuk a tetejét, tejföllel bekenjük, rárakjuk a jénai tetejét, majd 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
- 30 perc után levesszük a tetejét és a hőt 180 fokra mérsékeljük. Még kb 10 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
- Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4540
- Feltöltés dátuma: 2012. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Magamtól hozzá nem fogok a kenyérsütéshez a korábbi sikertelenségek miatt. De Évi néni olyan csodálatos saját készítésű kenyerekkel kápráztat el minket hétről-hétre, hogy nem bírtam tovább, muszáj volt kipróbálnom nekem is. Évi néninek köszönhetem, hogy leküzdve a félelmemet attól, hogy nem sikerül, újra rászántam magam. Az első olyan szép lett és finom, hogy még melegen, tyúkzsírral megkenve felfaltuk az egészet. Le sem tudtam fényképezni! A másodiknál már szemfülesebb voltam, addig nem engedtem senkit hozzányúlni, míg el nem készült egy gyors fotó. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült végre. Évi néni! Ezúton is köszönöm!