r
Nosalty Logó

Kötött-tészta leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Kötött-tészta leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A leveshez

Összesen 195 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A leveshez

Összesen 1155 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A leveshez

Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 195 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    3145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1861 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17701 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 1155 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A leveshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojással, a liszttel, csipetnyi soval meg tojásnyi vízzel ruganyos tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk jó vékonyra, majd megkenjük 1 ek zsírral, amit előzőleg megolvasztottunk, és kevés pirospaprikával összekevertünk. Borssal ízlés szerint megszórjuk.
  2. 2 cm csíkokra vágjuk, egy csíkot félbehajtunk, kis csomót kötünk rá, és leszakítjuk, majd megint csomót kötünk stb. Ugyanígy az összes csíkot elkészítjük, félrerakjuk.

A leveshez

  1. A répákat megpucoljuk, megmossuk, karikára vágjuk. A másik 1 ek zsíron néhány percig pároljuk, a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával.
  2. Hozzáadjuk a hosszára vágott burgonyát, vöröshagymát, felöntjük 2,5 liter vizzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Amikor a leves forr, belerakjuk a tésztát, 25 percig főzzük.
  • Receptkönyvben: 423
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 196
  • Össznézettség: 97976
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

Aki szeretne régi ízeket felidézni, de nincs még a recept hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tizenévesként mikor hallottam, hogy valaki tésztát gyúr, igen meglepődtem, mert a boltokban már nem csak a gyári tészta volt kapható, hanem a maszekok is elárasztottak minket az előzőhöz képest jobb minőséggel. Aztán jött a párom a kedvenc levesével: kötött-tészta. Így aztán nem volt más hátra, meg kellett tanulni gyúrni. Hát így kezdődött valahogy. Az új story: a lányomat kérdezem, hogy mit főzzek? Talán akkor Ő is fog enni (ezek a mai tizenévesek milyen válogatósak). A válasz: Nagyi levese, mert Ő így hívja. A receptet az anyósomtól kaptam, akivel a lányom nem találkozott, de talán mégis. Végül is érdekes, hogy a mai különleges, egzotikus, XXI. századi "kajadömping"-ben egy mai tizenévesnek ez a kedvenc levese.

Hozzávalók

A tésztához

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...