r
Nosalty Logó

Kossuth kifli Lucika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lucika
Kossuth kifli Lucika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 807 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 807 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    305 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4372.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 4839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 5 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 25 dkg vajjal, az egész citrom levével és héjával jó 20 percig keverjük (géppel kb. 5 perc).
  2. A 25 dkg lisztbe beletesszük a sütőport, jól elkeverjük.
  3. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a fenti masszához vegyítjük.
  4. A tepsit jól kivajazzuk, kilisztezzük, és lassú tűzön sütjük. Tetejére nyers állapotban apróra vágott diót teszünk.Aranybarnára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.A tepsiben tetszés szerint vágjuk (én a pogácsaszaggatóval formáztam kifli formára).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6724
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lucika 2 recept

A nagymamám csinálta nekem mindig kiskoromban, a receptes könyve megöröklése után én is megpróbáltam megcsinálni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...