Kossuth kifli Edit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
642
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1926
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
642
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.1 g
Zsír
-
Összesen 92.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1431.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 708 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.4 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 210.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 720 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 611 mg
-
Retinol - A vitamin: 694 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1009 micro
Összesen
1926
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A margarint felolvasztjuk.
- A két egész tojást és a 2 tojássárgáját a fele cukorral (6 dkg) habosra keverjük. A tojásfehérjéket a cukor másik felével felverjük.
- A felvert tojásfehérjébe egyenletesen, óvatosan beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat.
- Beletesszük a megolvasztott margarint, némi citromlevet, és lazán elkeverjük a tojássárgájás keverékkel. Lágy, folyós tésztát kapunk.
- Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk őrölt mandulával vagy dióval.
- Előmelegített sütőben 170 fokon 12-14 percig sütjük.
- Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.
- Készíthetünk mellé sodót, de lekvárral is tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 14 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1179
- Feltöltés dátuma: 2016. március 20.
Ajánló
Házi kivilekvárral tálaltam. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A március 15-ei ünnephez kapcsolódó riportban láttam ezt a receptet. El is készítettem az ünnepen, szerencsére minden hozzávaló volt otthon.