r
Nosalty Logó

Kossuth kifli Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kossuth kifli Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 1926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint felolvasztjuk.
  2. A két egész tojást és a 2 tojássárgáját a fele cukorral (6 dkg) habosra keverjük. A tojásfehérjéket a cukor másik felével felverjük.
  3. A felvert tojásfehérjébe egyenletesen, óvatosan beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat.
  4. Beletesszük a megolvasztott margarint, némi citromlevet, és lazán elkeverjük a tojássárgájás keverékkel. Lágy, folyós tésztát kapunk.
  5. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk őrölt mandulával vagy dióval.
  6. Előmelegített sütőben 170 fokon 12-14 percig sütjük.
  7. Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.
  8. Készíthetünk mellé sodót, de lekvárral is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1179
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 20.

Ajánló

Házi kivilekvárral tálaltam. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A március 15-ei ünnephez kapcsolódó riportban láttam ezt a receptet. El is készítettem az ünnepen, szerencsére minden hozzávaló volt otthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...