Kossuth kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
939
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3755
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1374.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.2 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 111.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
939
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.5 g
Zsír
-
Összesen 179.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 1018 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5498.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1383 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 1454 mg
-
Nátrium 2094 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 448.8 g
-
Cukor 299 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 444.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 724 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 556 micro
-
Kolin: 853 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1258 micro
Összesen
3755
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szikkadt kifliket felkarikázzuk, majd közepesen meleg sütőben pár perc alatt szőkére sütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne száradjanak ki a kiflik.
- A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 dkg cukorral felforraljuk.
- Ezzel a tejjel locsoljuk meg a kiflikarikákat (hasonlóan a mákosguba készítésénél). Óvatosan tegyük ezt, mert az se jó ha eláztatjuk a kiflit és tacsakos lesz, de az sem, ha száraz marad. (Ha túl soknak találjuk a tejet, akkor ne öntsük rá mindet.)
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojások sárgáját 10 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal kifehéredésig habosítjuk. Majd hozzáadjuk a tejfölt, a darált diót és belekeverjük az áztatott kifliket.
- A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kiflis masszához keverjük óvatos, nagy mozdulatokkal (úgy, hogy ne törjük össze a habot).
- Kivajazott jénaiba öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 30 percig sütjük. (A recept szerint gőzteres sütő a legjobb erre, mert akkor biztosan nem szárad ki sütés közben.) Akkor van készen, ha a teteje megpirult és a közepe sem nyers, de vigyázni kell, hogy túl ne süljön, ki ne száradjon. (Ezt villával ellenőrizhetjük, de anélkül tegyük, hogy a sütőt túl gyakran nyitogatnánk.)
- Angolkrémmel vagy vaníliasodóval tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 276
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 42661
- Feltöltés dátuma: 2009. január 18.
Ajánló
Angolkrémet vagy vaníliasodót öntsünk mellé. Bíró Lajos ajánlata úgy szól, hogy a vendégek elkápráztatására tálaláskor gyújtsunk meg egy rúd fahéjat, ami felizzítva remek látványt nyújt és ínycsiklandozó illatot áraszt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nemrégiben a Bock Bisztróban vacsoráztunk. Minden fogás igazán remek volt, de a desszert tette fel az i-re a pontot: Kossuth kifli angolkrémmel. Az interneten meg is találtam Bíró Lajos, a bisztró híres séfjének receptjét, amit nemrégiben ki is próbáltam. Isteni lett! Másnap újramelegítve is ugyanolyan finom volt, talán még finomabb is, mert a széle kicsit megsült, karamellizálódott.