Körtés-vaníliás párolt vörös káposzta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
292g vöröskáposzta72 kcal
-
8g sertészsír75 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
130g körte67 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g vörösborecet2 kcal
-
28 kcal
-
42g víz0 kcal
Összesen
273
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1750g vöröskáposzta434 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
780g körte400 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vörösborecet10 kcal
-
167 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
1637
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
54.2g vöröskáposzta13 kcal
-
1.5g sertészsír14 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
24.1g körte12 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g vörösborecet0 kcal
-
1.9g feketeribizli lekvár5 kcal
-
7.7g víz0 kcal
Összesen
49
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 398.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1580 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 47 micro
-
Lut-zea 821 micro
Összesen
273
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 53.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2130.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 772 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 591 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294.5 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 2389.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 791 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 852 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 567 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 321 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 9481 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 280 micro
-
Lut-zea 4925 micro
Összesen
1637
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
-
1.8 kg vöröskáposzta
-
50 g sertészsír
-
3 közepes db vöröshagyma
-
2 ek cukor
-
1 db vanília
-
2 db babérlevél
-
5 db szegfűszeg
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 ek vörösborecet
-
3 ek feketeribizli lekvár
-
250 ml víz
Elkészítés
- A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedeljük, majd legyaluljuk.
- A hagymát apró kockákra vágjuk. A vaníliát elfelezzük, a magokat kikaparjuk.
- A körtét megmossuk, egyet félreteszünk, a maradékot meghámozzuk, negyedeljük, a torzsáját kivágjuk, majd kockákra vágjuk.
- Egy nagy edényben felolvasztjuk a zsírt. A zsírban megdinszteljük a hagymát a körtével és a cukorral, majd adagonként hozzáadjuk a vörös káposztát, vaníliát, babérlevelet és szegfűszeget, állandó kavarás mellett tovább dinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük.
- Felöntjük az ecettel és kb. 250 ml vízzel, felfőzzük, és lefedve, közben megkavarva kb. 45 percig pároljuk.
- A megmaradt körtét négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd vékony cikkekre vágjuk. A zselével együtt a káposztához keverjük, és kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges sóval, borssal és cukorral utána ízesíthetünk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2177
- Feltöltés dátuma: 2015. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom és egészséges. A párolt vörös káposzta kacsa-, libasült, marhahústekercs elmaradhatatlan kísérője.