r
Nosalty Logó

Körtés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Körtés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 211 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    278.7 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3914 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.5 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1865 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 5391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Kivajazzuk a tepsit.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vajat darabokban és a túrót. Az egészet nagyjából összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Majd az egészet gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk, a tepsire tesszük, és letakarva pihentetjük.
  4. A pudingot elkeverjük 4 ek tejjel és 3 ek cukorral. A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport, kicsit főzzük, majd kissé hűlni hagyjuk.
  5. Meghámozzuk a körtéket, negyedeljük, kiszedjük a magházakat. A pudingot a tésztalapra kenjük, majd rátesszük a körte negyedeket.
  6. A előmelegített sütőben 30 percig sütjük, az utolsó 5 perc előtt rászórjuk a mandulát.
  7. Kb 1 ek vajon 4 ek cukrot karamellizálunk. Kivesszük a sütőből a tepsit, és tetszés szerint karamellcsíkokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 36053
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a nem túl édes süteményeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apa névnapjára szerettem volna valami új sütivel előállni, de nem sok kedvem volt boltba menni, az itthoni készlet meg eléggé le volt fogyva, így ezt a receptet találtam. Kicsit módosítottam rajta. Eredeti recept: Christa Schmedes: Bögrés sütemények.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...