Körtés lepény ahogy samuraj készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
samuraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
574
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2297
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1195.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 131.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 350 micro
Összesen
574
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.6 g
Zsír
-
Összesen 109 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4780.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1277 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 1888 mg
-
Nátrium 1385 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 283.3 g
-
Cukor 152 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 524.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1075 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 763 mg
-
Retinol - A vitamin: 1058 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1402 micro
Összesen
2297
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Én kemény körtét használok, amit aztán megfőzök kompótnak majdnem puhára, így van egy kis szegfűszeg íz is benne. A teljesen érett, puha körtét nem kell párolni, csak hámozni, tetszés szerinti kockákra vágni.
- A puha vajat a vanília aromával, a porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, aztán a tejet, sót, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A massza elég híg!
- Sütőporral kibélelünk egy 30x20 cm-es tepsit, és beleöntjük a masszát. Elosztjuk rajta a körtét, és meghintjük a fahéjas cukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 740
- Feltöltés dátuma: 2016. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
samuraj
9 recept
Nincs különösebb története, csak sok volt egyik évben a körténk, és kitaláltam ezt a receptet. De a családom körteszezonban mindig kéri azóta is, mert kívülről ropogós kissé, belül meg kicsit puding állagú.