r
Nosalty Logó

Körtés-karamellás rakott piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Körtés-karamellás rakott piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.6 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 3208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. 8 dl tejet 5 ek nyírfacukorral felteszünk melegedni, a maradék 2 dl tejben elkeverjük a karamell ízű pudingporokat. Majd a forró cukros tejjel együtt sűrűre főzzük, a folyékony édesítőt csak akkor keverjük bele, ha már lehúztuk a tűzről az edényt. Tapasszunk folpackot a puding felületére, így hagyjuk tejesen kihűlni (nem lesz "bőrös").
  2. Verjük keményre a tejszínhabot a habfix-szel. A habverővel keverjük simává a karamellpudingot is, majd egyneműsítsük a keményre vert tejszínhabbal. Ezzel elkészült a karamellkrémünk.
  3. Egy 25×30-as edény alját rakjuk ki babapiskótával, vékonyan locsolgassuk meg tejjel a piskótákat (3-4 ek tej, vagy tejeskávé bőven elég hozzál), ezután simítsuk rá a hideg karamellkrémet. A krémre ismét egy sor piskóta kerüljön, de ezt már ne locsojuk meg semmivel.
  4. A körtéket hámozzuk meg, kockázzuk fel, tegyük egy lábasba, majd öntsük fel 3 dl vízzel és a fél citrom levével, fűszerezzük a fahéjjal és a szegfűszeggel, édesítsük a maradék 3 ek nyírfacukorral. Forraljuk a gyümölcsöt 1-2 percig.
  5. Amíg forr a körte, a vanília ízű pudingot keverjük el 1 dl vízben és ezzel sűrítsük be a körtekompótot. Ezt a körtekrémet még melegen simítsuk a 2. réteg babapiskótára. Kihűlés után remekül szeletelhető.
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3414
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családom egyik fele az édes-krémes sütiket szereti, a másik fele a gyümölcsöseket. Nekem viszont nem volt kedvem kétfélét készíteni, így jött létre ez a házasság.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...