r
Nosalty Logó

Körtés csokikrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Körtés csokikrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Csokikrém

Összesen 637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Csokikrém

Összesen 5111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Csokikrém

Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    291.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4130.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    988 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.5 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1915 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 5111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Tészta

Csokikrém

Elkészítés

Tészta

  1. Egy fém keverőkanállal/spatulával alaposan összedolgozzuk a vajat, cukrot, sót, vaníliát. Hozzáadjuk a kakaóport, tovább keverjük kb. 1 percig. Végül belezúdítjuk a lisztet, megpróbáljuk minél egyenletesebben összekeverni. (Nem fog összeállni a tészta, morzsalékos lesz.)
  2. Kezünkkel, amennyire lehetséges, tésztagombócot formázunk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. (1 órára, de akár éjszakára is bennhagyhatjuk.)
  3. Formázás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből, hogy kezelhetővé váljon a tészta. 30 cm átmérőjű piteformába egyengetjük a tésztát, ügyeljünk rá, hogy az oldalára is jusson.
  4. Ezután újabb 1 óra hűtés következik.
  5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivesszük a tésztát a hűtőből, sütőpapírt és nehezéket teszünk rá, majd 10 percig sütjük. 10 perc után levesszük a nehezéket, és még 5 percet adunk neki a sütőben.

Csokikrém

  1. A darabokra tördelt csokoládét, tejszínt és 2 ek cukrot közepes lángon, gyakran kevergetve felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről.
  2. Ha kézmelegre hűlt, robotgéppel belekeverjük a tojásokat és a vanília aromát. Belesimítjuk a már elősütött tésztánkba.
  3. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivájjuk. Vágott felükkel lefelé vágódeszkára helyezzük, és nagyon vékonyan felszeleteljük. Majd csillag alakban belenyomkodjuk a csokikrémbe.
  4. 10 percig sütjük 190 fokon, ezután kivesszük, rászórjuk a maradék 2 ek cukrot, a hőfokot 175-re csökkentjük, és további 20 percig sütjük, amíg a puding megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3694
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept alapja a "Mit süssek?" című könyvből származik, kisebb változtatásokat eszközöltem csak.

Hozzávalók

Tészta

Csokikrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...