r
Nosalty Logó

Korianderes-szezámos csirkemedál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Korianderes-szezámos csirkemedál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1670 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.2 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 835 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1976.5 g
  • Cink
    265 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    211 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 1670 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A melleket medál formára szabjuk (4 db-ot, ami megmarad, jó lesz ragunak).
  2. Sózzuk, borsozzuk, őrölt korianderrel megszórjuk.
  3. A rizst kevés szezámolajon lepirítjuk, felöntjük vízzel, kicsit sózzuk, és megfőzzük.
  4. Az avokádó húsát összetörjük darabosra, hozzákeverjük a túrót és a krémsajtot.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal.
  6. A csirke medálokat szezámolajon lesütjük mindkét oldalán, majd pároljuk.
  7. A szezámmagokat forró serpenyőben lepirítjuk, és a kész medálokat ebbe forgatjuk.
  8. A rizsre ráhelyezzük a húst, és a krémmel megkoronázzuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1600
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ihletet a szűzérme adta, hogy miért is ne készíthetném el csirkemellből?! A csirkét amúgy is rendkívül sokféleképpen variálhatjuk, hiszen annyira semleges az íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...