Korhely harcsahalászlé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
417g halgerinc0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
83g fehérbor68 kcal
-
83g víz0 kcal
-
15 kcal
-
83g tejföl165 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
57g citrom9 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
33g haltej/halikra48 kcal
-
167g hal96 kcal
-
14 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
492
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
2500g halgerinc0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
300g vöröshagyma109 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
23 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12 kcal
-
500g fehérbor410 kcal
-
500g víz0 kcal
-
20g halászlékocka88 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
200g haltej/halikra286 kcal
-
1000g hal576 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
2948
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
36.8g halgerinc0 kcal
-
4.4g paradicsom1 kcal
-
4.4g paprika1 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g hegyes erős paprika0 kcal
-
7.4g fehérbor6 kcal
-
7.4g víz0 kcal
-
0.3g halászlékocka1 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
-
2.2g főzőtejszín3 kcal
-
5g citrom1 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
2.9g haltej/halikra4 kcal
-
14.7g hal8 kcal
-
1.5g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
Összesen
43
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1304.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 512.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 286 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 852 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 6081 micro
-
Lut-zea 538 micro
Összesen
492
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202 g
Zsír
-
Összesen 147.9 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1396 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7824.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 371 mg
-
Kálcium 1077 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 496 mg
-
Foszfor 2818 mg
-
Nátrium 3034 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.1 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 3077 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1399 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 31 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 453 mg
-
D vitamin: 1715 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 515 micro
-
Kolin: 1182 mg
-
Retinol - A vitamin: 928 micro
-
α-karotin 451 micro
-
β-karotin 5111 micro
-
β-crypt 559 micro
-
Likopin 36483 micro
-
Lut-zea 3226 micro
Összesen
2948
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 537 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
-
3 db paradicsom
-
3 db paprika
-
30 dkg vöröshagyma
-
3 db babérlevél
-
2 ek fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
2 db halászlékocka
-
5 dl tejföl
-
1.5 dl főzőtejszín
-
2 db citrom
-
2 ek mustár
-
20 dkg haltej/halikra
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Alaplevet kell készíteni. Ehhez a halaprólékot (én azt használok, amit be tudok szerezni pl.: afrikai harcsa feje és gerince) feltesszük főni a szeletekre vágott hagymával, cikkezett paradicsommal, paprikával, fokhagymával, babérral, őrölt köménnyel és a halászlékockával. Felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, és hozzáadjuk a jó minőségű fehérbort (literenként 1 dl), kis sót. Mikor felforrt és feljött a habja, akkor hozzáadjuk a pirospaprikát, majd mérsékeljük a lángot, és másfél óráig főzzük. A lényeg, hogy a halról lemálljon a hús, szétessen a fej.
- A harcsaszeleteket sózzuk be, majd kenjük be paradicsompürével, és mehet a hűtőbe.
- Az alaplevet le kell passzírozni. Ehhez tésztaszűrőt használunk (mert jobbat még nem találtam). Célszerű szerintem, ha a húst lefejtjük a csontról, és csak azt passzírozzuk, amihez folyamatosan öntünk rá a léből. Egy sűrű alaplevet kell kapni, amit újra fel kell forralni. Ekkor még hozzá lehet rakni egy kis pirospaprikát. Míg forr, addig a tejfölt, tejszínt (literenként fél-fél dl), valamint a 2 csapott evőkanál mustárt elkeverjük.
- A harcsaszeleteket a forró lébe rakjuk az ikrával, babérlevéllel együtt, és max. 15 percig főzzük. A 12. percben a léből hozzáadunk a tejfölös keverékhez, és óvatosan a leveshez adjuk, de vigyázzunk, nehogy összetörjön a megfőtt hal. Ha megfőtt, akkor elzárjuk a gázt, és ízlés szerint hozzáadható frissen facsart citromlé. Fél óráig állni hagyjuk.
- Citromkarikával és csípős paprikával tálaljuk, friss kenyérrel.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 61
- 7 napos nézettség: 210
- Össznézettség: 26201
- Feltöltés dátuma: 2014. január 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem vagyok egy halrajongó, de próbálom megszeretni. A korhely halászlevet étteremben ettem először, és annyira ízlett, hogy már akkor eldöntöttem, ilyet megtanulok készíteni. Édesanyámtól kaptam egy bográcsos receptfüzetet, amiben megláttam egy bizonyos Nagy Gyula receptjét. Bár sose találkoztam még vele, de biztos vagyok benne, hogy az egyik legjobb halászlevet készítheti, ezért minden tiszteletem az övé, így ismeretlenül is. :) Javaslom, hogy harcsafilét használjatok, mert nyugodtan lehet enni, mert nincs benne szálka. A gyerekek is szeretni fogják és azok is, akik nem szeretik annyira a halat. A legjobb bogácsban, de otthon is el lehet készíteni.