r
Nosalty Logó

Koprodukciós nutellás-diós kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Koprodukciós nutellás-diós kiflik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1441 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben, csöpp cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet és a sót elmorzsoljuk a margarinnal.
  3. Kézzel hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt.
  4. Végül beledolgozzuk a tejfölt is (ez elég sokáig tart). Minimum 2 órán keresztül hűtőben vagy legalábbis hűvös helyen pihentetjük.
  5. A töltelékhez a cukorból pici vízzel és tejjel szirupot főzünk, ehhez adjuk a darált diót és a rumot. Mikor megfőtt, belekeverjük a nutellát is.
  6. A tölteléket dermedésig hűtőbe tesszük, csak akkor használjuk fel.
  7. A tésztát deszkán átgyúrjuk, s ökölnyi gombócokra osztjuk (ebből a mennyiségből kb. 3 gombóc jön ki), melyeket 1-2 mm vastag korongokká nyújtunk.
  8. A lapokat 8-8 cikkelyre vágjuk, a cikkek szélesebb végébe kb. 1,5 tk tölteléket teszünk, majd onnan indulva kiflikké tekerjük őket.
  9. A kifliket tojással megkenve, előmelegített sütőben szép aranybarnánra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6488
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Durcsó presents: nutellás-diós kiflik by Mrs Smith! Nem tudom, előfordult-e már hasonló, koprodukciós recept a NoSalty történetében. Mert ha nem, ez történelmi esemény ám: azt hiszem, sikerült megragadni az egész oldal lényegét... Történt ugyanis, hogy Eszter játékot hirdetett a blogján a Nutella világnapja alkalmából. Ezt, persze, gondolom, már mindenki észrevette: automatikusan a NoSalty-ra is záporoznak a gusztábbnál gusztább nutellás receptek. Látván nutella mousse-os brownie tortát, a nutellamisut, a nutellabombát és társaikat, elkezdett fájni a szívem rendesen. Micsoda pech, pont ilyenkor nincs konyhám, amikor ennyire szuper játék folyik, pedig mennyi tervem lenne... Panaszaimat meghallva Mrs Smith azonnal akcióba lépett: felajnálotta, hogy ha elküldöm a receptet, ő elkészíti, lefotózza, s "benevezi" helyettem az alkotást. Mondanom sem kell, szóhoz sem jutottam. Arról nem beszélve, hogy eszközök, alapanyagok és kísérletezés nélkül az emberben lengedező gondolatfoszlányok nehezen állnak össze konkrét receptté. Mrs Smith nem hagyta magát. A zsenge ötlet, miszerint a Dédi-féle omlós kiflikbe sima dió vagy mák helyett valami nutellásat is lehetne tölteni, az ő keze alatt manifesztálódott. Persze, a töltelék maga is az ő arányérzékét dicséri. Nyilván a kép is Smithék háza táján készült - én sajnos csak így, vizuálisan "kóstoltam" a láthatóan rettentő finom sütit. Állítólag még Juniornak is ízlett, pedig nem egy nagy diórajongó. Még egyszer köszönöm Mrs Smith akcióját, egészen meghatódtam a figyelmességétől itt, az északi végeken. Amint konyha közelébe jutok, én magam is kipróbálom ezt a verziót, alig várom, addig is ajánlom mindenkinek szeretettel!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...