r
Nosalty Logó

Koponyás fehércsoki falatok Picipiros Konyhájából

Picipiros
Koponyás fehércsoki falatok Picipiros Konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Agyakhoz és vérhez

Koponyákhoz

380
Kalória
3.2g
Fehérje
55.4g
Szénhidrát
17.1g
Zsír
2.9g
Víz
10.5g
Koleszterin
320.9mg
Élelmi rost
54.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Agyakhoz és vérhez

Koponyákhoz

Összesen 380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Agyakhoz és vérhez

Koponyákhoz

Összesen 3034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Agyakhoz és vérhez

Koponyákhoz

Összesen 465 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    2.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    442.9 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    3.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 465 kcal

Elkészítés

Agyakhoz és vérhez

  1. A cukrot egy kis edényben, alacsony lángon karamellizáljuk, majd pár csepp vörös ételfestéket adunk hozzá. A diókat bevonjuk úgy, hogy villával a közepükbe szúrunk, megforgatjuk a forró karamellben, majd egy kés segítségével sütőpapírra toljuk a villa hegyéről. Hagyjuk rajta teljesen kihűlni őket.

Koponyákhoz

  1. Karamellás koponya: 200 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd megszívjuk vele a fecskendőnket és a jégkocka forma (koponya alakú) alsó részét kitöltjük vele. A fejük búbjába függőlegesen 1-1 karamelles diót helyezünk, majd rátesszük a forma felső részét. Alaposan ráillesztjük, majd a jégkocka forma felső nyílásain át teljesen feltöltjük a koponyáinkat. Fagyasztóban 15 perc alatt keményre dermesztjük.
  2. Kinyomjuk a formákból a kész koponyáinkat. Hogy az agyuk látható legyen, zsebsárkánnyal kicsit megolvasztjuk a fejük búbját és egy kiskanállal lehúzzuk a fejtetőkről a csokit. Nedves zsebkendővel letöröljük és máris szép, fényesen láthatóvá válnak a vörös dióink.
  3. A karamellt picit visszahevítjük és kiskanállal csorgatunk a koponyáink arcára belőle.
  4. Gránátalmás koponya: 200 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd megszívjuk vele a fecskendőnket és a jégkocka forma alsó részét kitöltjük vele. Közepükbe 1-1 tk gránátalmát teszünk, majd rátesszük a forma felső részét. Alaposan ráillesztjük, majd a jégkocka forma felső nyílásain át teljesen feltöltjük a koponyáinkat. Fagyasztóban 15 perc alatt keményre dermesztjük.
  5. Kinyomjuk a formákból a kész koponyáinkat. A maradék karamellt felolvasztjuk, sütőpapírra egy tenyérnyi foltot vékonyan végig húzunk belőle és hagyjuk keményre dermedni. Amikor megdermedt, szilánkokat törünk le belőle és a gránátalmás koponyáink fejébe szúrunk pár darabot belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...