r
Nosalty Logó

Konyakos sertésszűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Konyakos sertésszűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1404 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 350 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2490.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1404 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 162 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét fél órán át szobahőmérsékleten pihentetjük (egy deszkán pl).
  2. Sózzuk, borsozzuk, picit belenyomkodjuk a húsba a fűszert.
  3. Egy serpenyőbe felhevítjük a vaj és olívaolaj keverékét, és a fűszerezés után azonnal beletesszük a szűzpecsenyét. 7-8 percig, nagy lángon forgatva körbesütjük. Akkor jó, ha az ujjunkkal még bőven be tudjuk nyomni.
  4. Egy tűzálló tálba tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre. A szűz méretétől is függ, hogy mennyi ideig kell sütni, de akkor jó, ha hústűt belenyomva már nem jön belőle rózsaszín lé. Ha kész, kivesszük, és 15 percig pihentetjük felvágás előtt.
  5. Közben a serpenyőben maradt pörcökre és hússzaftra ráöntjük az alaplevet, a konyakot és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk.
  6. Kisebb lábasba öntjük, 10 percig nagy lángon forraljuk, hogy kicsit sűrűsödjön, ízesebbé váljon. Hozzáadjuk a tejszínt, és még 5 percig főzzük kisebb lángon. Végül beleteszünk 2 kanál vajat, elkeverjük, és levesszük a tűzről.
  7. A húst szeletekre vágjuk, és a mártással meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7103
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 13.

Ajánló

Szerintem krumplipüré megy hozzá legjobban, de kísérletezzetek bátran!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tökéletes, szaftos szűzpecsenye receptje - amit nyakon öntöttünk egy kis konyakos mártással!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...