r
Nosalty Logó

Könnyű rebarbarás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lajos
Könnyű rebarbarás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 6231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3743.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.4 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2357 micro
Összesen 6231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítés

  1. Lemérjük az 1 kg rebarbarát, az se baj, ha picit több vagy kevesebb. Megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, majd becukrozzuk, edénybe tesszük, és pár órára félretesszük. Ezalatt levet ereszt, amit később leöntünk.

Elkészítés

  1. Összeszitáljuk a lisztet a porcukorral, és összedolgozzuk a vajjal. Másfél bögrével félreteszünk belőle (ebből lesz a morzsa a tetejére).
  2. A maradék keverékhez hozzáadjuk a sütőport, a tojásokat és a tejet. Mixerrel kidolgozzuk.
  3. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a tésztát, szétterítjük egyenletesen.
  4. A lecsepegtetett rebarbarát rászórjuk, meghintjük vaníliás cukorral és fahéjjal.
  5. A félretett 1,5 bögre morzsának valót rámorzsoljuk, 180 fokon a sütő alsó részében cca 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12637
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 23.

Ajánló

Aki akar, a végén tejszínhabbal bolondíthatja még tovább. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kezdődik a szezon, sok a munka, kevés az idő... Viszont egy jó kis sütemény mindig jól jön. Én a könnyű, könnyen és gyorsan elkészíthető sütiket szeretem, nos ez is egy ilyen. Piskótavariáció, ha úgy tetszik. A recept maga rebarbarára van, de bármilyen gyümölccsel helyettesíthető vagy keverhető. Csináltuk már rebarbara-eper kombinációban is... Hozzátenném, hogy a receptben alkalmazott bögre 300ml. Mélyebb tepsit ajánlok hozzá, ez egy 30x40x3 cm-s tepsiben készült.

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...