r
Nosalty Logó

Könnyű krémes burgonyapüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tillzoli
Könnyű krémes burgonyapüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 843 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, és forró vízben megfőzzük.
  2. Amíg fől, egy edénybe kimérjük a tejet, joghurtot, megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a szerecsendiót és egy kevés ételízesítőt (utóbbi kettő fűszerrel csak csínján, épp csak halványan jelenjenek meg a püré ízvilágában). A fokhagymát vagy áttörjük fokhagymanyomón, vagy konyhakéssel igen finomra aprítjuk, ezt is hozzákeverjük az elegyhez.
  3. Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük, hozzáadjuk a fűszeres keveréket és a teavajat, és botmixerrel legalább 5 percig turmixoljuk. Direkt nem áttörni kell a krumplit, mert úgy nem lesz igazán krémes az állaga. Ha ez megvan, tálalható, dekorációként mehet rá aprított vagy szárított petrezselyem, pár karika paprika, vagy egyéb, amit szívesen látnánk rajta.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5830
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű krémes burgonyapüré
tillzoli 4 recept

A fiúnk nagy kedvence köretnek a krumplipüré, viszont sok embernek már a fülén jön ki a klasszikus krumpli, tej, vaj, só alapverzió. Anno a weben találtam egy könnyed verziót, amin azonban egy kicsit csavartam a saját ízlésünknek megfelelően, és legnagyobb örömömre nagy sikert aratott :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...