r
Nosalty Logó

Kölespuding almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Kölespuding almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 783 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5564.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1042 mg
  • Foszfor
    2601 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.6 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 4707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 20x30 cm-es magas oldalútepsit vagy jénai tálat a vaj felével vastagon kikenünk.
  2. A kölespehely felét a tepsi aljába simítjuk és egyenletesen rácsorgatjuk a méz felét.
  3. Az almákat meghámozzuk, 2 mm-es szeletekre vágjuk és az almaszeletekkel beborítjuk a kölest.
  4. Megszórjuk a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. Rácsorgatjuk a maradék mézet is, majd beborítjuk a kölespehyellyel.
  5. A sót elkeverjük atejben és beleöntjük a tepsibe.
  6. Ennél a mennyiségnél épphogy el nem lepi a "tésztánkat".
  7. A maradék vajat a tetejére kockázzuk. Meggyújtjuk a sütőt és betesszük a tepsit és 180 C-on kb. egy óra alatt megsütjük.
  8. A sütés közben a köles magába szívja a folyadékot.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 48478
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 11.

Ajánló

Mivel sem tojást, sem más "kötőanyagot" nem használtunk, ezért érdemes megvárni míg langyosra hűl és ekkor már lehet szeletelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kölespuding almával
ze(n)derta 188 recept

Ezt az alapreceptet ízlés szerint variálhatjuk. Készíthetjük például aszalt gyümölcsökkel, diófélékkel. Ha tej helyett vízzel készítjük, akkor tejérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...