Kölesfelfújt túróval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
703
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
4218
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.3 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 98.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 365 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
703
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.1 g
Zsír
-
Összesen 274.4 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4117.6 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 767 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1336 mg
-
Nátrium 530 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 351.7 g
-
Cukor 253 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 588.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2225 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 627 mg
-
Retinol - A vitamin: 2189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
4218
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.4 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tej és a víz keverékében puhára főzzük a kölest, majd a lángot elzárva fedő alatt hagyjuk, hogy a köles beszívja az összes nedvességet. Ha főzőtasakosat használunk, akkor öntsük ki a zacskóból, és úgy főzzük meg.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a sóval, cukorral és a citromhéjjal. Beledolgozzuk az áttört túrót és a beáztatott mazsolát is. A langyosra hűlt kölesben elkeverjük a vajat, és a kettőt összekeverjük.
- Végül keményre verjük a tojások fehérjét, és óvatosan a köleses keverékbe forgatjuk.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe vagy sütőtálba simítjuk a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt pirosra sütjük (végezzünk tűpróbát!).
- Vanília- vagy csokiöntettel kínáljuk, de gyümölcsszósszal is nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×28
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 417
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 53792
- Feltöltés dátuma: 2013. május 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A köles nagyon könnyen emészthető, salaktalanító és lúgosító hatású. Gluténmentes, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Túróval párosítva puha, könnyű felfújtat kapunk.