r
Nosalty Logó

Kolbászos tepsis pizza

5,0

1 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Kolbászos tepsis pizza
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

604
Kalória
24.8g
Fehérje
77.1g
Szénhidrátok
21.2g
Zsír
137.1g
Víz
38.6g
Koleszterin
3.8g
Rost
4.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Összesen 3617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Összesen 224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11427.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2009 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1983 mg
  • Nátrium
    6900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    822.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 3617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3456 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Öntsük a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a langyos vizet, és alaposan gyúrjuk össze, majd néhány percig dagasszuk. A tészta állaga akkor jó, ha elválik az edény falától, és már nem ragad.
  2. Egy tepsit kiolajozunk, majd beletesszük a tésztát. A kezünkkel óvatosan széthúzzuk, amennyire engedi. (Nem kell nagyon erőltetni, mert ilyenkor még kemény a tészta, csak érzéssel.) Fóliával lefedjük, és nagyjából fél-egy órát hagyjuk kelni.
  3. Ha a tészta megkelt, levesszük róla a fóliát, és a kezünkkel ezúttal a tepsi széléig húzzuk.

A paradicsomszószhoz

  1. Ha elég sűrű a passzírozott paradicsom, akkor elég csak mindent alaposan összekeverni. Ha hígabb verzióval lenne dolgunk, akkor viszont főzzük össze, sűrűsítsük, hogy ne áztassa el a tésztát.

Feltétnek

  1. A mozzarellát vékonyra felszeleteljük, kirakjuk vele a kinyújtott tésztát, erre kerül rá a paradicsomszósz, majd a kolbászkarikák, végül pedig a parmezán.
  2. 250 fokos (vagy ha ennél többet bír a sütőnk, akkor a maximum fokozaton) 12-15 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tepsis pizza egyetlen titka, hogy érdemes kiolajozott tepsin pihentetni/keleszteni a begyúrt tésztát, utána sokkal egyszerűbben méretre formázható, és könnyen ki is csúszik majd a tepsiből.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!