Kolbászos tepsis pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
92g finomliszt334 kcal
-
4 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
42g víz0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
16 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Feltétnek
-
42g mozzarella125 kcal
-
38 kcal
-
33 kcal
Összesen
604
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
550g finomliszt2002 kcal
-
23 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g só0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
250g víz0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
96 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Feltétnek
-
250g mozzarella748 kcal
-
50g gyulai kolbász226 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
3617
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
34.2g finomliszt125 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
15.5g víz0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
24.9g passzírozott paradicsom6 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Feltétnek
-
15.5g mozzarella46 kcal
-
3.1g gyulai kolbász14 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
Összesen
224
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1904.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 1150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 137.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
604
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.9 g
Zsír
-
Összesen 127 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11427.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 2009 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1983 mg
-
Nátrium 6900 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 822.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 639 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 536 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1212 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 55580 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
3617
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 710.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3456 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 g instant élesztő
-
1 ek cukor
-
1 teáskanál só
-
4 ek olívaolaj
-
250 ml víz
A paradicsomszószhoz
-
40 dkg passzírozott paradicsom
-
1 teáskanál oregánó
-
chilipehely ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csipet só
-
fekete bors ízlés szerint
Feltétnek
-
250 g mozzarella
-
50 g gyulai kolbász
-
50 g parmezán sajt
Elkészítés
A tésztához
- Öntsük a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a langyos vizet, és alaposan gyúrjuk össze, majd néhány percig dagasszuk. A tészta állaga akkor jó, ha elválik az edény falától, és már nem ragad.
- Egy tepsit kiolajozunk, majd beletesszük a tésztát. A kezünkkel óvatosan széthúzzuk, amennyire engedi. (Nem kell nagyon erőltetni, mert ilyenkor még kemény a tészta, csak érzéssel.) Fóliával lefedjük, és nagyjából fél-egy órát hagyjuk kelni.
- Ha a tészta megkelt, levesszük róla a fóliát, és a kezünkkel ezúttal a tepsi széléig húzzuk.
A paradicsomszószhoz
- Ha elég sűrű a passzírozott paradicsom, akkor elég csak mindent alaposan összekeverni. Ha hígabb verzióval lenne dolgunk, akkor viszont főzzük össze, sűrűsítsük, hogy ne áztassa el a tésztát.
Feltétnek
- A mozzarellát vékonyra felszeleteljük, kirakjuk vele a kinyújtott tésztát, erre kerül rá a paradicsomszósz, majd a kolbászkarikák, végül pedig a parmezán.
- 250 fokos (vagy ha ennél többet bír a sütőnk, akkor a maximum fokozaton) 12-15 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 434
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 35453
- Feltöltés dátuma: 2019. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
A tepsis pizza egyetlen titka, hogy érdemes kiolajozott tepsin pihentetni/keleszteni a begyúrt tésztát, utána sokkal egyszerűbben méretre formázható, és könnyen ki is csúszik majd a tepsiből.