r
Nosalty Logó

Kolbászos tepsis pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Kolbászos tepsis pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Összesen 3617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Összesen 224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11427.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2009 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1983 mg
  • Nátrium
    6900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 3617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3456 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Elkészítés

A tésztához

  1. Öntsük a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a langyos vizet, és alaposan gyúrjuk össze, majd néhány percig dagasszuk. A tészta állaga akkor jó, ha elválik az edény falától, és már nem ragad.
  2. Egy tepsit kiolajozunk, majd beletesszük a tésztát. A kezünkkel óvatosan széthúzzuk, amennyire engedi. (Nem kell nagyon erőltetni, mert ilyenkor még kemény a tészta, csak érzéssel.) Fóliával lefedjük, és nagyjából fél-egy órát hagyjuk kelni.
  3. Ha a tészta megkelt, levesszük róla a fóliát, és a kezünkkel ezúttal a tepsi széléig húzzuk.

A paradicsomszószhoz

  1. Ha elég sűrű a passzírozott paradicsom, akkor elég csak mindent alaposan összekeverni. Ha hígabb verzióval lenne dolgunk, akkor viszont főzzük össze, sűrűsítsük, hogy ne áztassa el a tésztát.

Feltétnek

  1. A mozzarellát vékonyra felszeleteljük, kirakjuk vele a kinyújtott tésztát, erre kerül rá a paradicsomszósz, majd a kolbászkarikák, végül pedig a parmezán.
  2. 250 fokos (vagy ha ennél többet bír a sütőnk, akkor a maximum fokozaton) 12-15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 434
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 35393
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tepsis pizza egyetlen titka, hogy érdemes kiolajozott tepsin pihentetni/keleszteni a begyúrt tésztát, utána sokkal egyszerűbben méretre formázható, és könnyen ki is csúszik majd a tepsiből.

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...