r
Nosalty Logó

Kolbászos tekercsek pozsonyikiflitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászos tekercsek pozsonyikiflitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 2566 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 259 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1948.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7795 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    5261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    360 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    713 micro
Összesen 2566 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4354 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

tészta

szósz

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsoljuk, és 1-1csipet só és liszt társaságában felfuttatjuk. Körülbelül 10 perc múlva a liszthez adjuk az összes többi hozzávalót, és szép egyenletes tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  2. Eközben összekeverjük a pestot a sűrített paradicsommal. Apróra vágjuk a bacont és a kolbászt és a főtt tojásokat. Ezekhez hozzáadtuk a sajt felét és 1 evőkanálnyit a szószból, majd elkeverjük.
  3. A tésztát először a paradicsomos szósszal kenjük meg, majd a tölteléket is oszlassuk szét rajta. Bátran kenjük ki a szélekig. A hosszabb oldalánál megfogva, lassan tekerjük fel, hasonlóképp, mint a rétest.
  4. Vágjuk jó kétujjnyi csíkokra, és azokat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. ~8-12 darab tekercsünk lesz. 170 fokos sütőbe tesszük, majd 10 perc után kivesszük, megkenegetjük tejjel a tekercsek oldalát, rászórjuk a sajt másik felét, és további 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1276
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 18.

Ajánló

Tegyünk félre egy kevés kolbászt, és a sütés félidejében a sajt tetejére szórjuk rá: éppen ropogósra fog sülni a sajtba beleolvadva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis trükkel remekül kézbe fogható, íncsiklandó tekercseket készíthetünk könnyedén, némi kelt tészta és kolbász összekombinálásával. Ahogyan sok más esetben, itt is szabadon módosítható a töltelék: csípős, tejfölös, tejfölös-fokhagymás alapot is használhatunk, és a kolbászt sonkára, kolozsvári szalonnára cserélhetjük. A pestos-paradicsomos alapot jelen esetben az adta, hogy csak 1 egészen kevés házi füstölt kolbász akadt itthon, amit 5 dkg chorizo-val  egészítettem ki.

Hozzávalók

tészta

szósz

töltelék

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...