Kolbászos tekercsek pozsonyikiflitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
3 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2g só0 kcal
szósz
-
31 kcal
-
8g pesto29 kcal
töltelék
-
25g trappista sajt88 kcal
-
13g bacon49 kcal
-
20g parasztkolbász90 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
Összesen
642
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
6g só0 kcal
szósz
-
150g sűrített paradicsom123 kcal
-
30g pesto117 kcal
töltelék
-
100g trappista sajt352 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
80g parasztkolbász362 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
Összesen
2566
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
25.2g finomliszt92 kcal
-
1 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
10.1g tej6 kcal
-
2g tejföl4 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.6g só0 kcal
szósz
-
15.1g sűrített paradicsom12 kcal
-
3g pesto12 kcal
töltelék
-
10.1g trappista sajt36 kcal
-
5g bacon20 kcal
-
8.1g parasztkolbász36 kcal
-
12.1g főtt tojás19 kcal
Összesen
259
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1948.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 1315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 90 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 10787 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
642
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.3 g
Zsír
-
Összesen 132.3 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 838 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7795 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 974 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1193 mg
-
Nátrium 5261 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 360 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 629 mg
-
Retinol - A vitamin: 732 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 1430 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 43146 micro
-
Lut-zea 713 micro
Összesen
2566
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 786.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 531 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4354 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
tészta
-
25 dkg finomliszt
-
1 dkg friss élesztő
-
1 db tojás
-
2 dkg vaj
-
1 dl tej
-
1 ek tejföl
-
1 csipet cukor
-
1 teáskanál só
szósz
-
150 g sűrített paradicsom
töltelék
-
10 dkg trappista sajt
-
5 dkg bacon
-
8 dkg parasztkolbász
-
2 db főtt tojás
Elkészítés
tészta
- Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsoljuk, és 1-1csipet só és liszt társaságában felfuttatjuk. Körülbelül 10 perc múlva a liszthez adjuk az összes többi hozzávalót, és szép egyenletes tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- Eközben összekeverjük a pestot a sűrített paradicsommal. Apróra vágjuk a bacont és a kolbászt és a főtt tojásokat. Ezekhez hozzáadtuk a sajt felét és 1 evőkanálnyit a szószból, majd elkeverjük.
- A tésztát először a paradicsomos szósszal kenjük meg, majd a tölteléket is oszlassuk szét rajta. Bátran kenjük ki a szélekig. A hosszabb oldalánál megfogva, lassan tekerjük fel, hasonlóképp, mint a rétest.
- Vágjuk jó kétujjnyi csíkokra, és azokat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. ~8-12 darab tekercsünk lesz. 170 fokos sütőbe tesszük, majd 10 perc után kivesszük, megkenegetjük tejjel a tekercsek oldalát, rászórjuk a sajt másik felét, és további 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1276
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 18.
Ajánló
Tegyünk félre egy kevés kolbászt, és a sütés félidejében a sajt tetejére szórjuk rá: éppen ropogósra fog sülni a sajtba beleolvadva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy kis trükkel remekül kézbe fogható, íncsiklandó tekercseket készíthetünk könnyedén, némi kelt tészta és kolbász összekombinálásával. Ahogyan sok más esetben, itt is szabadon módosítható a töltelék: csípős, tejfölös, tejfölös-fokhagymás alapot is használhatunk, és a kolbászt sonkára, kolozsvári szalonnára cserélhetjük. A pestos-paradicsomos alapot jelen esetben az adta, hogy csak 1 egészen kevés házi füstölt kolbász akadt itthon, amit 5 dkg chorizo-val egészítettem ki.