r
Nosalty Logó

Kolbászos tekercsek pozsonyikiflitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászos tekercsek pozsonyikiflitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 2566 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 259 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1948.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7795 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    5261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    360 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    713 micro
Összesen 2566 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4354 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

tészta

szósz

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsoljuk, és 1-1csipet só és liszt társaságában felfuttatjuk. Körülbelül 10 perc múlva a liszthez adjuk az összes többi hozzávalót, és szép egyenletes tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  2. Eközben összekeverjük a pestot a sűrített paradicsommal. Apróra vágjuk a bacont és a kolbászt és a főtt tojásokat. Ezekhez hozzáadtuk a sajt felét és 1 evőkanálnyit a szószból, majd elkeverjük.
  3. A tésztát először a paradicsomos szósszal kenjük meg, majd a tölteléket is oszlassuk szét rajta. Bátran kenjük ki a szélekig. A hosszabb oldalánál megfogva, lassan tekerjük fel, hasonlóképp, mint a rétest.
  4. Vágjuk jó kétujjnyi csíkokra, és azokat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. ~8-12 darab tekercsünk lesz. 170 fokos sütőbe tesszük, majd 10 perc után kivesszük, megkenegetjük tejjel a tekercsek oldalát, rászórjuk a sajt másik felét, és további 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1276
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 18.

Ajánló

Tegyünk félre egy kevés kolbászt, és a sütés félidejében a sajt tetejére szórjuk rá: éppen ropogósra fog sülni a sajtba beleolvadva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis trükkel remekül kézbe fogható, íncsiklandó tekercseket készíthetünk könnyedén, némi kelt tészta és kolbász összekombinálásával. Ahogyan sok más esetben, itt is szabadon módosítható a töltelék: csípős, tejfölös, tejfölös-fokhagymás alapot is használhatunk, és a kolbászt sonkára, kolozsvári szalonnára cserélhetjük. A pestos-paradicsomos alapot jelen esetben az adta, hogy csak 1 egészen kevés házi füstölt kolbász akadt itthon, amit 5 dkg chorizo-val  egészítettem ki.

Hozzávalók

tészta

szósz

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek