r
Nosalty Logó

Kolbászos lecsó tejföllel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
SweetSzenilla
Kolbászos lecsó tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1739 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    988 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4933.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    3518 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2898.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1490 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1354 micro
  • β-karotin
    7906 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    6841 micro
Összesen 1739 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    691 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, kettévágjuk és szeleteljük. Kevés olajon üvegesre dinszteljük. Míg a hagyma sül, a paprikákat megmossuk, csumázzuk, hosszában kettévágjuk, és szeleteljük, majd a hagymához adjuk. A paprika levet fog engedni. Puhára főzzük, szinte lepirítjuk. Hozzáadjuk a sót, borsot és a fűszerpaprikát. Mikor már a paprika a felére összeesett, a felkockázott paradicsomokat is hozzáadjuk.
  2. Közepes lángon hagyjuk lefedve rotyogni, hogy összeérjenek az ízek. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a kolbászkarikákat is. Összességében kb. 1,5-2 órát kell főzni. Edényfüggő is.
  3. Tálaláskor teáskanálnyi tejföllel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1531
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos lecsó tejföllel
SweetSzenilla 57 recept

Habár balkáni eredetű étel, egy magyar írói megfogalmazás szerint "a lecsó a magyar gasztronómia mezítlábas gyalogosa". Az egyik legkönnyebben elkészíthető étel, de nem szabad összecsapni, hiszen ha nem főzzük elég ideig, íztelen lesz, és nem üvölt belőle a nyár :) Mindenkinek van tökéletes lecsó receptje - ez az enyém. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...