r
Nosalty Logó

Kolbászos-krumplis quesadilla

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
bebe74
Kolbászos-krumplis quesadilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3930 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    2340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 983 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189 g

Zsír

  • Összesen
    282.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13415.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2102 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    9359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    818 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 3930 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük. (Lehet akár előző nap is, de felhasználhatunk hozzá egyszerű maradék főtt krumplit is.) A héját leszedjük, és felkockázzuk kb. 1,5-2 cm-es kockákra.
  2. Serpenyőben 3 ek olajat felhevítünk (közepes hőmérsékleten), és a felaprított lilahagymát megfuttatjuk rajta.
  3. Rádobjuk a kb. 1 cm-es darabokra vágott kolbászt, és egy picit átsütjük (1-2 perc). Most a krumplit is hozzákeverjük, megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (sóval óvatosan a kolbász miatt), átkevergetjük (elég annyi ideig, amíg a paprikából kioldódik a színe).
  4. Ha mindenki csípősen szereti, most hozzákeverhetjük a felaprított chilit, ha egyénileg szeretnénk ízesíteni, akkor csak az összeállításnál szórjunk rá.
  5. Félretesszük a keveréket.
  6. Egy akkora tapadásmentes serpenyőt, mint a tortilla lapunk (én nagyobb méretűt vettem, kb. 26-30 centist) felhevítünk. (Én vékonyan ki szoktam olajozni a serpenyőt, kerámia ide vagy oda, valahogy jobban ízlik úgy minden, de persze lehet szárazon is.)
  7. Beleterítünk 1 tortilla lapot, és az egyik felébe rakjuk a krumplikeverék, a mozzarella darabok és a reszelt sajt negyedét (egyénileg chilizők most szórják meg ízlésük szerint). Félbehajtjuk a lapot, és addig sütjük, amíg kap egy kis színt az alja és a sajtok is elkezdenek olvadni, összeragasztva a tortillát. Ekkor egy palacsinta spatula segítségével megfordítjuk, és a másik felét is megpirítjuk.
  8. Paradicsom salsát kínálunk hozzá. (Jobb külön tálkában, úgy biztos nem áztatja át a tortillát.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4178
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Ajánló

Maradékokból is összeállítható, gyors vacsora. A tv-ben így serpenyőben állították össze, de én úgy gondoltam, legközelebb kontakt grillben fogom átsütni. Végül is ez egy melegszendvics féle. Hamarabb is kész lenne, ha egyszerre sülne mindkét oldala.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A TV Paprikát nézve figyeltem fel erre a receptre, s mivel szeretjük a mexikói ízeket, és a hozzávalók is elég egyszerűek, ezért kipróbáltam. (A hozzávalókat gyorsan leírtam, aztán emlékezetből állítottam össze, a család szerint nem rontottam el.) Paradicsomos salsát adtam hozzá, aminek a receptjét innen választottam ki, mégpedig Gréti receptjét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...