r
Nosalty Logó

Kolbászos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3463 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 309 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    189.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7813.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    5485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 3463 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Meleg tejben feloldjuk a cukrot, és az élesztőt megfuttatjuk benne.
  2. A lisztet a tojással és a felolvasztott vajjal, a felfuttatott élesztővel, 2 mk sóval és 1-1,5 dl vízzel összegyúrjuk, amíg az edény falától el nem válik.
  3. Egy órát kelesztjük, kb. a duplájára fog nőni.
  4. Lisztezett deszkán 0,5 cm vékonyra kunyújtjuk.
  5. kb. 10x10 cm-es kis kockákra vágjuk éles késsel.
  6. A kis kockák egyik sarkára felszeletelt kolbászkarika felét, majd rá fél kiskanál tejfölt, és egy csipet reszelt sajtot halmozunk.
  7. Behajtogatjuk, hogy kis kiflicskéket kapjunk.
  8. Egy tojással tetejüket kenőtollal megkenjük, őrölt köménnyel megszórjuk.
  9. Kivajazott, kilisztezett tepsiben 15 percig kelesztjük, majd aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x35x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 30000
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Ajánló

Sörkorcsolyának is szokták hívni az ilyen sós, apró sütiket. Természetesen egy finom, lágyan gyöngyöző sört ajánlanék utána. Kitöltés után a pohár külső oldalán keletkező páralecsapódás finoman legördülő vízcseppekben végződik - a megfelelő hűtés után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró falatoknak készült. Úgy kellett megmenteni a család elől, hogy maradjon belőle a vendégeknek is. Különlegesen akkor finom, ha a kolbászt, amit beleteszünk, apu csinálta.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...