r
Nosalty Logó

Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

675
Kalória
26.1g
Fehérje
27.8g
Szénhidrátok
50.7g
Zsír
72.4g
Víz
102.8g
Koleszterin
1.5g
Rost
859.3mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2700 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 675 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6163.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    4028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    289.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 2700 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1óra).
  2. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe és kicsit megkenjük olajjal.
  3. Lisztezett munkalapon, 40x30 cm-es lapot nyújtunk a tésztából, majd az egész felületet megkenjük a tojás felével. Vízszintesen elvágjuk a tésztát, így két 40x15 cm-es téglalapot kapunk.
  4. A kolbászokat kettévágjuk.
  5. Először az egyik, majd a másik tészta alsó felére rendezzük egymás mellé (kicsit srégen) a kolbászokat. A belső felükre (amerre majd hajtjuk a tésztát) kenjük egyenletesen a mustárt, és megszórjuk a sajttal.
  6. Óvatos, de határozott mozdulattal felhajtjuk a sajtos, mustáros kolbászokkal együtt a tésztát, és egy-másfelet hajtunk rajta. Megcsináljuk ezt a műveletet a másik tésztával is, így két 40 cm hosszú hengert kapunk. Széleiket körben először ujjunkkal kicsit megnyomkodjuk, majd kis villa végével is óvatosan körbenyomogatjuk.
  7. Mindkét rudat megkenjük a maradék tojással, rászórjuk a magokat és kb. 5 centinként feldaraboljuk, így 8-8 kis tekercset kapunk. Az előkészített tepsire rakosgatjuk őket.
  8. Ropogósra sütjük az előmelegített sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tegnap pont elcsíptem Jamie 30 perces kajái című tévéműsorát. Egyszerűen nem lehet neki ellenállni, annyira jól süt-főz, imádom a stílusát! Nem is bírtam tovább, ma már elkészítettem ezt a nagyon egyszerű, de hihetetlenül népszerű receptjét. Tökéletes uzsonna, vacsora, de akár előre elkészíthető piknikre vagy sörkorcsolyának, vendégvárónak vagy vendégségbe, garantáltan mindenkinek ízleni fog!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!