r
Nosalty Logó

Kolbászos caserecce tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kolbászos caserecce tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3506 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2102.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23540 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 877 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8409 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    1051 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    2026 mg
  • Nátrium
    4251 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    662 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1366 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2882 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    94159 micro
  • Lut-zea
    3090 micro
Összesen 3506 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6158 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olasz kolbászt nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd olaj hozzáadása nélkül pirítani kezdjük egy serpenyőben. Vékonyra szeletelt fokhagymát adunk hozzá, vigyázva, hogy el ne égjen. Közben feltesszük a vizet a tésztához.
  2. A megpirult kolbászhoz hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott szárított paradicsomot, valamint két meghámozott, felaprított friss paradicsomot. Pár perc után mehet bele a hámozott paradicsomkonzerv is. Sózzuk. Ennél a stádiumnál is tehetünk bele újabb fokhagymaszeleteket, melyek így egy frissebb fokhagyma ízt kölcsönöznek az ételnek. Így főzzük kb. 10 percig. Bár az olasz szakácsok haja tán az égnek áll ettől, én egy csipet barna cukrot szoktam beletenni a szószba. Édességet érezni az ételen nem lehet, viszont szépen kerekíti az ízeket.
  3. A tészta vizébe sót és kevés olívaolajat teszünk. Ha felforrt, beletesszük a tésztát, és "al dente" keménységűre főzzük. Ez tészta típusonként más időt jelent, a legbiztosabb, ha kóstolunk.
  4. Parmezán vagy Grana padano, esetleg Pecorino vagy egyéb olasz típusú kemény sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelünk, ezzel tálaljuk eme remek étket.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3110
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pécsett a kedvenc olasz éttermünkben kóstoltuk ezt a tésztát először. Mivel gyorsan a kedvencünkké vált, elhatároztam, hogy megpróbálom rekonstruálni kóstolás alapján otthon is. Kutatómunkába kezdtem, hogy honnan tudom beszerezni az alapanyagokat, így bukkantam rá a Piccolini olasz nagykereskedésre. Az elkészítésnél a "kevesebb több" elvet követve nem vittem túlzásba a fűszerezést, hagytam érvényesülni az alap hozzávalókat. És jól tettem. Az étel remekül sikerült, egy ideig minden hétvégén meg kellett főznöm. Azóta is rendszeresen készítem a barátainknak is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...