Kolbászos caserecce tészta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
50g kolbász226 kcal
-
125g tészta464 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
110 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
Összesen
877
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g kolbász904 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
170g szárított paradicsom439 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
Összesen
3506
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
13.1g kolbász59 kcal
-
32.7g tészta121 kcal
-
26.2g konzerv paradicsom4 kcal
-
13.1g paradicsom2 kcal
-
3.3g parmezán sajt13 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
11.1g szárított paradicsom29 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
Összesen
229
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2102.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 506 mg
-
Nátrium 1063 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 165.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 721 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 23540 micro
-
Lut-zea 772 micro
Összesen
877
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.5 g
Zsír
-
Összesen 106.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8409 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 341 mg
-
Kálcium 1051 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 681 mg
-
Foszfor 2026 mg
-
Nátrium 4251 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 494.1 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 662 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1366 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 2882 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 94159 micro
-
Lut-zea 3090 micro
Összesen
3506
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6158 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csipet barna cukor
Elkészítés
- Az olasz kolbászt nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd olaj hozzáadása nélkül pirítani kezdjük egy serpenyőben. Vékonyra szeletelt fokhagymát adunk hozzá, vigyázva, hogy el ne égjen. Közben feltesszük a vizet a tésztához.
- A megpirult kolbászhoz hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott szárított paradicsomot, valamint két meghámozott, felaprított friss paradicsomot. Pár perc után mehet bele a hámozott paradicsomkonzerv is. Sózzuk. Ennél a stádiumnál is tehetünk bele újabb fokhagymaszeleteket, melyek így egy frissebb fokhagyma ízt kölcsönöznek az ételnek. Így főzzük kb. 10 percig. Bár az olasz szakácsok haja tán az égnek áll ettől, én egy csipet barna cukrot szoktam beletenni a szószba. Édességet érezni az ételen nem lehet, viszont szépen kerekíti az ízeket.
- A tészta vizébe sót és kevés olívaolajat teszünk. Ha felforrt, beletesszük a tésztát, és "al dente" keménységűre főzzük. Ez tészta típusonként más időt jelent, a legbiztosabb, ha kóstolunk.
- Parmezán vagy Grana padano, esetleg Pecorino vagy egyéb olasz típusú kemény sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelünk, ezzel tálaljuk eme remek étket.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3110
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pécsett a kedvenc olasz éttermünkben kóstoltuk ezt a tésztát először. Mivel gyorsan a kedvencünkké vált, elhatároztam, hogy megpróbálom rekonstruálni kóstolás alapján otthon is. Kutatómunkába kezdtem, hogy honnan tudom beszerezni az alapanyagokat, így bukkantam rá a Piccolini olasz nagykereskedésre. Az elkészítésnél a "kevesebb több" elvet követve nem vittem túlzásba a fűszerezést, hagytam érvényesülni az alap hozzávalókat. És jól tettem. Az étel remekül sikerült, egy ideig minden hétvégén meg kellett főznöm. Azóta is rendszeresen készítem a barátainknak is. :)