r
Nosalty Logó

Kolbászos carbonara

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Kolbászos carbonara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2479 kcal
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 619 kcal
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5484.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    2444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1160 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3694 micro
Összesen 2479 kcal
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászból vágjunk vékony karikákat, majd száraz serpenyőben pirítsuk meg jó ropogósra. Szűrőkanállal szedjük ki és tegyük félre, és ha kihűlt, vágjuk apró darabokra.
  2. A tojásokat üssük egy tálba, majd verjük fel. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, fokhagymát, és ízesítsük sóval, borssal, majd az egészet keverjük össze.
  3. A tésztát főzzük meg, de mielőtt leöntetnénk a levét, tegyünk félre belőle egy decivel.
  4. Szűrjük le a tésztát, és azonnal, még forrón dobjuk abba a serpenyőbe, amiben a kolbászt pirítottuk, de már ne égjen alatt a láng. A forró tésztára öntsük rá a tojásos keveréket, gyorsan kezdjük el kavargatni, majd addig adagoljuk hozzá a félretett főzővizet, amíg egy krémes szósz be nem vonja a tésztát. (Ha a tészta már nem lenne elég forró, akkor kapcsoljuk be alatta a lángot, de csakis a legkisebb fokozaton, és addig keverjük, amíg krémes nem lesz.)
  5. Legvégül adjuk hozzá a pirított kolbászt, és tálalásnál szórjuk meg a tetejét aprított petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 457
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 30415
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A technika klasszikus, az alapanyagok már kevésbé, hiszen a pancettat fültölt kolbászra cseréltem, ami fergeteges plusz ízt ad neki, a végén pedig a színe kedvéért egy löket friss petrezselyemmel is megszórtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...