r
Nosalty Logó

Kolbászhússal töltött karaj 3.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Olaszné Anci
Kolbászhússal töltött karaj 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A fényezéshez

Összesen 1128 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A fényezéshez

Összesen 4508 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A fényezéshez

Összesen 234 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 1128 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    312.7 g

Zsír

  • Összesen
    347.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5633 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    3028 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1035.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 4508 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A fényezéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajt formásabbra vágjuk éles, hegyes késsel.
  2. Átszúrjuk teljes hosszában. Igyekszünk akkora lyukat szúrni bele, hogy egyforma legyen végig.
  3. Sózzuk, borsozzuk. Lehet kicsit bátrabban, mert hidegen úgy lesz jó íze.
  4. A darált húsba beletesszük a zúzott fokhagymát, a paprikákat, az őrölt borsot, köményt, sót, ízlés szerinti mértékben.
  5. Jól összedolgozzuk, és betöltjük vele az átszúrt karajt.
  6. Tepsibe tesszük, olajat és egy kis vizet öntünk alá.
  7. Lehet mellé vöröshagymát, zöldpaprikát dobni, ha van otthon, így ízletesebb lesz.
  8. Fólia alatt sütjük egy órát, majd levesszük a fóliát.
  9. Sűrűn locsolgatjuk a mellette lévő szafttal, és rózsaszínre sütjük vigyázva, hogy ki ne száradjon!
  10. A konyhában hagyjuk kihűlni, tiszta fóliába csavarjuk.
  11. Hűtőbe téve teljesen lehűtjük.
  12. A továbbiakban jó éles, vékony pengéjű késsel tetszőleges vastagságúra szeljük.
  13. A munkaasztalon egymás mellé, alá rakosgatjuk a szeleteket, és egy ecsettel az aszpikkal lekenjük.
  14. Tányérra vagy tálcára rendezzük, díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10573
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászhússal töltött karaj 3.
Olaszné Anci 191 recept

Nagyon szeretem a hidegkonyhát, mert rengeteg kreativitást igényel. A díszítés szempontjából szabadon szárnyalhat a fantáziám, megnyugtat, kikapcsol...

Hozzávalók

A húshoz

A fényezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...