Kolbásszal töltött cannelloni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
63g cannelloni232 kcal
-
188g sütnivaló kolbász579 kcal
-
63g tej35 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
-
125g paradicsomszósz30 kcal
-
2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
1091
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g cannelloni928 kcal
-
750g sütnivaló kolbász2318 kcal
-
250g tej140 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
500g paradicsomszósz120 kcal
-
10 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
4366
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
11.8g cannelloni44 kcal
-
35.5g sütnivaló kolbász110 kcal
-
11.8g tej7 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
23.7g paradicsomszósz6 kcal
-
3.8g halványító zeller0 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4.7g sajt17 kcal
Összesen
208
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 70.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3379.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 2328 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 276.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 17369 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
1091
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.6 g
Zsír
-
Összesen 283.3 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 645 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13518.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 1232 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 345 mg
-
Foszfor 2256 mg
-
Nátrium 9313 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1106.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 344 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 719 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1575 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 398 micro
Összesen
4366
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 441 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3288 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
-
250 g cannelloni
-
75 dkg sütnivaló kolbász
-
2.5 dl tej
-
3 dkg vaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
50 dkg paradicsomszósz
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
10 dkg sajt
Elkészítés
- 3 dkg vajat megolvasztunk, 3 ek lisztet beledobunk, sózzuk, borsozzuk, 1 percig közepes lángon pirongatjuk, felengedjük a tejjel, csomómentesre elkeverjük.
- Egy másik lábasban 1 ek olajon a felaprított vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, feldarabolt szárzellert, sót, borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót és összefortyantjuk őket, majd botmixerrel pürésítjük.
- A cannellonikat megtöltjük a héjától megszabadított sütnivaló kolbászhússal, sütőtálba rakjuk. Ha megtelt a tál alja, bevonjuk a besamell mártással, majd folytatjuk a rétegezést.
- Ha elfogyott a tészta és a kolbász, lefedtük besamellel, nyakon zuttyintjuk a fűszeres paradicsomszósszal, és fóliával letakarva fél óráig sütőben pároljuk, majd a fóliát levéve, reszelt sajttal megszórva még 10 percig pirítjuk, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5866
- Feltöltés dátuma: 2012. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Az utóbbi napjaim rohanással telnek, ezért gyorsan szeretném elkészíteni az ebédet. Ezzel sem kell sokat dolgozni, és máris kész a friss olasz ebéd.