r
Nosalty Logó

Kolbásszal töltött cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kolbásszal töltött cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1091 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3379.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    2328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1091 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.6 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13518.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    9313 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    344 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 4366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3288 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dkg vajat megolvasztunk, 3 ek lisztet beledobunk, sózzuk, borsozzuk, 1 percig közepes lángon pirongatjuk, felengedjük a tejjel, csomómentesre elkeverjük.
  2. Egy másik lábasban 1 ek olajon a felaprított vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, feldarabolt szárzellert, sót, borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót és összefortyantjuk őket, majd botmixerrel pürésítjük.
  3. A cannellonikat megtöltjük a héjától megszabadított sütnivaló kolbászhússal, sütőtálba rakjuk. Ha megtelt a tál alja, bevonjuk a besamell mártással, majd folytatjuk a rétegezést.
  4. Ha elfogyott a tészta és a kolbász, lefedtük besamellel, nyakon zuttyintjuk a fűszeres paradicsomszósszal, és fóliával letakarva fél óráig sütőben pároljuk, majd a fóliát levéve, reszelt sajttal megszórva még 10 percig pirítjuk, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5866
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbásszal töltött cannelloni
Évi néni 1830 recept

Az utóbbi napjaim rohanással telnek, ezért gyorsan szeretném elkészíteni az ebédet. Ezzel sem kell sokat dolgozni, és máris kész a friss olasz ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...