r
Nosalty Logó

Kókusztejes panna cotta eperpürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Kókusztejes panna cotta eperpürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A panna cottához:

Az eperpüréhez:

463
Kalória
5.7g
Fehérje
26.3g
Szénhidrátok
39.4g
Zsír
155.7g
Víz
83.3g
Koleszterin
1.2g
Rost
22.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A panna cottához:

Az eperpüréhez:

Összesen 463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A panna cottához:

Az eperpüréhez:

Összesen 1849 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A panna cottához:

Az eperpüréhez:

Összesen 198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    157.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1849 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A panna cottához:

  1. A panna cottához a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Az eperpüréhez az epret megmossuk, durvára vágjuk.
  2. A kókusztejet a tejszín felével és a cukorral felforrósítjuk (nem főzzük). Hozzákeverjük a vanília kivonatot.
  3. A zselatint kinyomkodjuk, és a forró kókusztejes-tejszínben felolvasztjuk. Az edényt hideg vízbe állítjuk, és közben meg-megkevergetve hűlni hagyjuk.
  4. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a zselésedő krémhez keverjük. Elosztjuk 4 db, hideg vízzel kiöblített, kb. 150 ml űrtartalmú edénykébe, és kb. 5 órára betesszük a hűtőbe.
  5. Az eperpüréhez: Az epret megmossuk, durvára vágjuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, és botmixerrel pürésítjük.
  6. A pana cottát tányérra borítjuk, és az eperpürével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 3 perc

Az olasz klasszikus kókusztejes változata. A panna cottát ízesíthetjük kókuszlikőrrel is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!