r
Nosalty Logó

Kókusztejes fonott kalács-koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bettymami
Kókusztejes fonott kalács-koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta (22-24 cm tortaformához)

Tetejére

Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta (22-24 cm tortaformához)

Tetejére

Összesen 2968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta (22-24 cm tortaformához)

Tetejére

Összesen 320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.4 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 2968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Tészta (22-24 cm tortaformához)

Tetejére

Elkészítés

Tészta (22-24 cm tortaformához)

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, hogy egy lágyabb, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Készíthetjük kenyérsütőgéppel, konyhai robotgéppel vagy akár kézzel is. Letakarva kelesztjük, amíg kb. a duplájára kel, kb. félidőben átgyúrjuk egyszer.
  2. Majd 3 egyforma részre vágjuk a tésztát. Mindhárom darabot kisodorjuk kb. 70 cm-es darabra.
  3. Összefonjuk őket, így egy kb. 50 cm-es fonott kalácsot kapunk. Kivajazott tortaformába rakjuk, a végeit kissé összenyomjuk.
  4. Letakarva ismét pihentetjük, amíg a sütő 180 fokra bemelegszik, amit csak ekkor kapcsolunk be.

Tetejére

  1. Majd a tetejét bekenjük kókusztejjel, és megszórjuk cukorral.
  2. Végül kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  3. Rácsra rakva hagyjuk kihűlni. Langyosan már akár meg is vághatjuk, úgy is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1247
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókusztejes fonott kalács-koszorú
Bettymami 24 recept

Kicsit más, mint a "sima megszokott" kalács, a kókusz íze kellemesen szolidan érezhető ki, ami különösebbé teszi. 

Hozzávalók

Tészta (22-24 cm tortaformához)

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...