r
Nosalty Logó

Kókuszos-szilvás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Kókuszos-szilvás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Összesen 3322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 3322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 454 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vajjal és cukorral habosra verjük. Belekeverjük a lisztet, majd a vaníliát, a kókuszt (2 evőkanálnyi kivételével) és az egészen apróra darabolt fehér csokit vagy összetördelt fehér csokis tortabevonót is (nálam az utóbbi volt).
  2. Felverjük a tojásfehérjéket, és hozzákeverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt, felkockázzuk, megkenjük őket a lekvárral, és egy másik kockát rájuk tapasztunk (én nagyon sűrű, sőt, darabosan sűrű házi szilvalekvárt használtam, amiben nincs hozzáadott cukor)
  5. A keserű csokit pár csepp tejjel megmikrózzuk, a sütemény tetejére csíkokat húzunk vele, majd megszórjuk a félretett kókusszal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4452
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

A recept az Alexandra Könyvkiadó Legfinomabb sütemények könyvéből van, a különbség annyi, hogy ők baracklekvárt és vaníliás cukrot használnak.

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...