r
Nosalty Logó

Kókuszos húsvéti muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kókuszos húsvéti muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

457
Kalória
6.6g
Fehérje
57.1g
Szénhidrátok
22.6g
Zsír
24.5g
Víz
53.3g
Koleszterin
2.5g
Rost
23.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 5469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    271.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5634.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.8 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    293.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 5469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 343 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait egy tálba öntjük. Először a száraz alapanyagokkal kezdjük, majd hozzátesszük a többit, és kézi mixerrel csomómentesre keverjük. Közepesen folyós tésztát kell kapjunk! A liszttől is függhet a tészta sűrűsége, ha túl folyós, pótoljuk addig, míg a kívánt sűrűséget el nem érjük!
  2. Muffintepsibe papírokat helyezünk, majd két evőkanálnyi tésztával megtöltjük őket. A lényeg, hogy a papírok megteljenek.
  3. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A leírt mennyiség kb. 24 db muffinra elég.
  4. Az alapport 8 dl tejben kézi mixerrel elkeverjük, a hozzáadott aromával együtt.
  5. A kókuszreszeléket egy bögrében az ételszínezővel elkeverjük.
  6. Tortadíszítővel a krémet a muffinra nyomjuk, majd megszórjuk a reszelékkel és a csokoládéval.
  7. A megmaradt krémet hígíthatjuk úgy 1,5 dl tejjel, a lényeg, hogy ne legyen túl folyós, majd kosárka formákba töltjük, és a maradék reszelékkel megszórjuk.
  8. Meggyel és mandarin szelettel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádom a muffint, mert szerintem ez a világ legegyszerűbb süteménye, és gyorsan meg is van, ami nem rossz, ha van egy két hónapos picikénk, de szeretünk sütni! Mert ugye a szabadidő ilyenkor kétóránként megszakad! Imádom még ezt az alapport is, mert ezerféleképpen variálhatjuk, akár az íze is lehet más, ha aromákkal pótoljuk, így rengeteg sütemény alapja lehet! Már csak ki kellett gondolni, hogyan díszítsük, hogy a húsvéthoz illő süteményt kapjunk! A családom nagyon szereti, mert tetszetős és ami a lényeg, finom is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!