r
Nosalty Logó

Kókuszos csiga Olgistól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgis
Kókuszos csiga Olgistól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 6389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 1598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    353.7 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2896 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.8 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2091 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1389 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 6389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, 20 percet pihentetjük.
  2. Átgyúrjuk. 2db cipót készítünk belőle.
  3. Ujjnyi vastagra nyújtjuk őket.
  4. A felvert cukros tojáshabba belekeverjük a kókuszreszeléket.
  5. Kétfelé osztva a tésztákra kenjük, és feltekerjük.
  6. Kb. másfél ujjnyi vastag csigákra szeleteljük, amit lisztezett tepsire fektetve jó forró előmelegített sütőben halvány barnára sütünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8522
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Ajánló

Vendégváráshoz, délutáni teához, családi ünnepre is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családban az idősebb fiam kedvence a kókuszos süti. Mikor katona volt, legtöbbször ezt kérte a csomagban. Azóta is sokat készítem. Ha nem szép sárga a tojás, késhegynyi kurkumát is teszek bele. Színét és az ízét is javítja a tésztának.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...