r
Nosalty Logó

Kókuszos aszalt gyümölcsbonbon vegadiától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DiaNatura
Kókuszos aszalt gyümölcsbonbon vegadiától
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bonbonhoz

Összesen 308 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bonbonhoz

Összesen 1231 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bonbonhoz

Összesen 283 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 308 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 1231 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A bonbonhoz

Elkészítés

A bonbonhoz

  1. Aprítógépbe tesszük a hozzávalókat a fenti sorrendben (kisebb aprítógépbe a fele mennyiséget).
  2. Addig daráljuk, amíg összeáll egy kissé ragacsos masszává. Ekkor folpackra borítjuk, betekerjük, és jól összenyomkodjuk henger formára.Ezután késsel egyenlő szeleteket vágunk, ésgolyókat formázunk belőle.
  3. Kókuszreszelékben a golyók egy részét megforgatjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5454
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Sokszor javasolják, hogy fogyasszunk aszalt gyümölcsöt a cukrozott édességek helyett, de az aszalt gyümölcsök rágcsálásához önmagukban nem mindig volt kedvem. Ezzel az egyszerű recepttel azonban belopták magukat a mindennapjaimba. A magas rosttartalomnak köszönhetően még az étvágyat is csökkenti, tisztít, vasat pótol, nagyon jó hatásai vannak, amint lentebb részlezve található. Nekem most ezek az aszalványok voltak épp itthon, de bármilyen aszalt gyümölcsből elkészíthetjük villámgyorsan ezt a nagyon egészséges rostbombát. Az összetevők közül az egyedüli  kimaradhatatlan  az aszalt szilva, mert ez adja meg az állagát. Az utifű héjat helyettesíthetjük kókuszreszelékkel. Ízesíthetjük  reszelt citromhéjjal, vaníliaporral, megforgathatjuk enyhén cukrozott kakaóporban. Nekem a reszelt narancshéjas a kedvencem! Néhány az alapanyagok jótékony hatásaiból: A szilvát és a belőle készült aszalt szilvát méltán tekinthetjük az egyik legegészségesebb gyümölcsünknek. Rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését. Rendkívül gazdag forrása továbbá a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is. Az egyik legjobb vértisztító, emellett serkenti az emésztést. Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Az aszalt szilvából a vas felszívódása rendkívül magas fokú. A psyllium másnéven útifűmag az egyik legideálisabb forrása a rostoknak. A vízből képes a saját tömegének a húszszorosát magába szívni. Ezáltal létrejön egy lágy pép, ami segíti a toxikus anyagok eltávolítását. Ez a pép nagy mennyiségű rakományt hoz létre a belekben, és ez által megszünteti a szorulást, az étvágy csökkentésével és a hatékonyabb felszívódással segít a fogyásban, megelőzi a bélbetegségeket, csökkenti a koleszterinszintet. A goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabad gyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit. Gazdag továbbá poliszaharidokban, amelyek az immunrendszert erősítik, továbbá 18 különböző aminosavat is tartalmaz és bőséges kálium-forrás is. Ezentúl jó hatással van a szemre, késlelteti az őszülést, a hajhullást, fiatalossá, életerőssé tesz, pozitív hatással van a testsúlykonrollra. Azok a vegyületek, amelyek gátolják a sejtek öregedését, rendkívül nagy mennyiségben megtalálhatóak a szőlő magvakban. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javítja a látást, megelőzi a szürkehályog kialakulását. Markánsan antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét. A férfiaknál a prosztatára és az impotenciára lehet jó hatású, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhíti.

Hozzávalók

A bonbonhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...