r
Nosalty Logó

Kókuszos-ananászos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Kókuszos-ananászos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 643 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 6450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 643 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6648.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2711 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    999.9 g
  • Cukor
    620 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2580.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 6450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A fehérje habot óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fora előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, lehúzzuk róla a sütőpapírt óvatosan, és kihűtjük.

Krém

  1. Az ananászszeleteket alaposan lecsepegtetjük, és a konzervek levét lábosba öntjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és felforraljuk. Közben a pudingporokat a vízzel, és a 4 dkg kristálycukorral elkeverjük csomómentesre. Ha felforrt az ananászlé, besűrítjük a kikevert cukros pudingporral. Langyosra hűtjük.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzá adagoljuk a langyosra hűlt pudingot. Kihűtjük.
  3. Az ananász körcikkekből félreteszünk annyit, amennyivel befedjük a sütemény tetejét, a többit felaprítjuk.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Megkenjük a krém harmadával. Megszórjuk a felaprított ananásszal, majd erre rákenjük a krém második harmadát. Rátesszük a piskóta tetejét, és a tetejét megkenjük a maradék krémmel. Kirakjuk a félretett ananász körszeletekkel.
  5. A 7,5 dl vizet felforraljuk. Ráöntjük a tálba öntött tortazselé-porra. Robotgéppel 30 mp-ig keverjük, és rögtön ráöntjük a süteményünk tetejére. Hűtőbe tesszük pár órára.
  6. Tetszés szerint szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5841
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 22.

Ajánló

A piskótát mielőtt megtöltjük, kókuszlikőrrel meglocsolhatjuk (nekem sajnos nem volt itthon, így ez elmaradt, de a likőr nélkül is nagyon finom).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos-ananászos sütemény
Gonoszka1 428 recept

Ez a sütemény is a születésnapomra készült, a feketeerdő torta mellé. Nagyon finom, könnyű sütemény. Az én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 gramm 230 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...